Načelnik opštine Rogatica

Јagodić: Nema segmenta u kome opština nije dobila podršku Vlade

  • Izvor: Srna
  • 29.08.2022.18:15

Načelnik opštine Rogatica Milorad Јagodić rekao je poslije posjete premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da ne postoji segment u kome nisu dobili pomoć i podršku Vlade, kao i da su i tokom današnjeg sastanka naišli na razumijevanje.

Јagodić je istakao da je svaka posjeta predstavnika Vlade vjetar u leđa i da je saradnja izuzetno plodotvorna.

On je napomenuo da je Vlada od prošle godine pomogla pri finansiranju Sportske dvorane i aktivnosti koje su bila zaustavljene zbog pandemije virusa korona, da skoro je odobrila sredstva za projekte proširenja kapaciteta Dječijeg vrtića da bi se riješilo pitanje boravka za još 30-40 djece, kao i sredstva za gradsku tržinicu, čija će gradnja početi u ovoj godini.

- Vlada je pomogla i u vezi sa rješavanjem pitanja vodosnabdijevanja oko 200 stanovnika u selima Pješevica, Ćemanovići i Seljani, projekat vrijednosti skoro milion KM - rekao je Јagodić novinarima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je poslije susreta sa Јagodićem da slijede aktivnosti koji će dovesti do realizacije projekata u opštini Rogatica sa ciljem rješavanja životnih pitanja građana, a podržao je i budući master plan turističke promocije Borika.