Директор

Кевац: АТВ увијек ту када је тешко

  • Извор: АТВ
  • 02.04.2024. 19:40

Директор Алтернативне телевизије Срђан Кевац рекао је гостујући у Централним вијестима наше телевизије да је све што се прича ових дана, притисци који се врше на финансијски сектор Републике Српске и БиХ стварни проблем и уколико се то оствари имаћемо велике проблеме у наставку функционисања.

"Већ смо на нивоу борбене готовости и спреме да видимо шта и како даље“, рекао је Кевац.

Кевац је подсјетио да су нашој телевизији санкције уведене 5. јануара 2022. године и до данас нису објашњене а оне су, како каже Кевац, потпуно бесмислене за сваког ко нормално размишља. 

"То је био први велики ударац и све ово вријеме смо покушавали да заобиђемо и снађемо се у незавидној ситуацији у којој смо се нашли и донекле успјели да амортизујемо штету која је настала - одлазак страних клијената, одлазак банака, страног капитала, неку врсту зазирања свих учесника у друштвеном свијету у БиХ и Републике Српске управо због тога . Успјели смо да то амортизујемо и да се прилагодимо на нов начин функционисања и до данас је то тако. Заузврат смо добили подршку народа и публике и рејтинзи то показују“, поручио је Кевац.

Кевац је додао да је циљ прича о блокирању рачуна био да се изазове страх код радника тиме што ће се угрозити њихова егзистенција те да се на тај начин изврши притисак на правно лице.

"Предузели смо неке кораке. Разговарали смо са радницима и нисмо наишли на неки страх и то је одлика наших људи да у оваквим временима само збијамо редове и покажемо зубе у смислу да се нећемо тако лако предати. С друге стране, имамо варијанте у којима ћемо покушати да превазиђемо и ову ситуацију. Не предајемо се ни на који начин али желимо јасно да кажемо да је ово што се сада ради је стварно најјачи ударац на нас. По овоме што пратим ситуацију са другим правним лицима и и физичким лицима ово је озбиљан ударац за Републику Српску и морамо скупити снаге да то све превазиђемо“, каже Кевац.

Када је ријеч о плановима за будућност, Кевац поручује да је Алтернативна телевизија увијек ту када је тешко.

"Ми смо увијек били ту, подносили разноразне ударце. Ово што се сада дешава је можда, у најави, један од највећих до сада. Имамо неколико идеја и на сваки легитиман начин ћемо покушати да то превазиђемо. Радимо на томе. Нема страха за наше људе и наше раднике. Што се тиче публике - не вјерујем да постоји начин и могућност да се АТВ угаси. Нико никада нас неће угасити, осим ако то ми сами некада не одлучимо“, поручује директор АТВ-а Срђан Кевац.

Кевац, који је по занимању економиста, каже да овај притисак на банкарски сектор доживљава као неки покушај да се Република Српска, а и БиХ, гура до граница издржљивости.

"Немогуће је спровести санкције онако како се то ради, како се врши притисак на све факторе који су укључени а да се озбиљне посљедице не ваљају иза брда. Никада нисмо били у овако тешкој ситуацији - да једна тако велика сила без неких правих и доказа и аргумената, а тако директно, ради на урушавању система. Није да нисмо навикли на то и није да смо неспремни. Надам се да у глава људи који воде Републику Српску и БиХ начин да се ово покуша зауставити и превазићи ситуација. Ја сам оптимиста и мислим да ћемо ми наћи начин. Али опет, све вријеме носимо осјећај разочараности да је уопште некоме стало да нас угаси и да неко не покушава да нађе друге инструменте, да разговарамо. Ово је баш ударац ђоном, без размишљања о посљедицама само да се нешто постигне у кратком  времену. Начин на који се то ради постаје шизофрен“, каже Кевац.

Коментаришући најаве да већ постоји нови списак санкционисаних, Кевац каже да је то, ништа друго, него нови талас катастрофалних потеза.

"Не видим логику и оправдање за такво нешто ако се то оствари. Стиче се утисак да се овдје ради о најјачем удару на Републику Српску и њене институције. Приватна лица поготово, угрожавање људских права, да не можете да примите плату. Мислим да ћемо из ове ситуације изаћи ако побједник. Не мислим да је остварив њихов циљ али је веома тешко и изазовно и озбиљан је посао да то све превазиђемо. То је беспотребно, бавимо се послом којим се уопште не бисмо требали бавити“, поручио је Кевац.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: