Portparol SNSD-a

Kovačević: Protiv Srpske i Dodika pušteni najmračniji duhovi prošlosti

  • Izvor: Srna
  • 28.11.2021.14:38

U borbi protiv Republike Srpske i Milorada Dodika iz boce su pušteni najmračniji duhovi prošlosti - Haris Silajdžić, bošnjački političar sa najekstremnijim stavovima i novinarka Si-En-En-a Kristijana Amanpur, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Međutim, Silajdžić na političkoj sceni BiH više ništa ne znači, dok Amanpurova treba da shvati da svijet nije isti kao devedesetih godina", rekao je Kovačević, komentarišući intervju Silajdžića dat Amanpurovoj, u kojoj je pozvao na intervenciju NATO-a protiv Srpske.

Kovačević navodi da je Silajdžić devedesetih godina bio bitan čovjek u bošnjačkoj politici, koji je i tada govorio laži, a da je danas "nebitan politički lik koji iste laži ponavlja".

"Ništa od onoga što je Silajdžić izgovorio nije istina i nema veze sa bilo kakvom realnošću. Da ne govorimo o tome što poziva na međunarodnu intervenciju protiv Republike Srpske", rekao je Kovačević za "Sputnjik".

On je naveo da je u Srpskoj jasno da likovi poput Silajdžića, ali nažalost i zvanični predstavnici bošnjačke politike, konstantno očekuju od jednog dijela međunarodne zajednice da ispune sve političke želje, odnosno ratne ciljeve Bošnjaka i da dovedu "do Bosne u kojoj postoji mjesto samo za Bošnjake i u kojoj za Srbe i Hrvate nema mjesta".

"To je nešto što se neće dogoditi i toga su apsolutno svi svjesni", istakao je Kovačević.

Kovačević medijsku kampanju protiv Srpske i Dodika naziva prljavom i rigidnom, koja podsjeća na vrijeme devedesetih, ali da su se međunarodne okolnosti promijenile.

"Rukovodstva Srbije i Srpske imaju razvijenu komunikaciju sa svim međunarodnim faktorima", rekao je Kovačević, koji je uvjeren da neće doći do razvoja situacije kao prije 30 godina.

On je podsjetio da Republika Srpska nudi da se svi vrate u okvire Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH, koji je važeći i koji je na snazi.

"Da sjednemo za pregovarački sto i vidimo postoji li šansa da BiH postoji. A ona može da postoji jedino na osnovu važećeg ustava ili neće uopšte moći da postoji", istakao je Kovačević.

"Sputnjik" podsjeća da je u nedavnom intervjuu "koji je vodila novinarka Kristijana Amanpur, poznata po svojim antisrpskim stavovima", Silajdžić ponovio zahtjev da NATO interveniše protiv Republike Srpske tako što bi svoje trupe rasporedio na Drini i u Brčkom.