Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH

Kovačević: Sačuvali smo stabilnost; Opozicija ne želi dobro Srpskoj

  • Izvor: RTRS
  • 03.11.2022.07:56

Najbitnija stvar je da smo uspjeli da sačuvamo stabilnost Republike Srpske koja je od održavanja izbora bila napadnuta od političkog Sarajeva, izjavio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

Kovačević je poručio da su političko Sarajevo i jedan dio međunarodne zajednice u proteklih mjesec dana pokušali učiniti sve da Srpska skrene sa njenog mirnog i stabilnog kolosijeka.

"Podržavali su proteste i radili su sve da je destabilizuju", rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da "sada kreću da se bave stvarima od suštinskog značaja zbog kojeg su im građani dali povjerenje".

"Nastavljamo da povećavamo plate, penzije, izdvajanja za sve značajne kategorije, podsticaje za privredu. Usvojen je budžet. Paralelno krećemo u razgovore i očekujemo da ćemo uskoro formirati novu vladu", istakao je Kovačević.

Govoreći o sinoćnjem protestu opozicije ispred zgrade Radio televizije Republike Srpske Kovačević naglašava da nikada Srpska od svog osnivanja nije imala jednu političku ekipu koja ovoliko mrzi pobjednike i predstavnike većinske volje građana.

"Moramo reći da je sinoć na primjer Јelena Trivić predstavnike većinske volje građana Srpske nazvala ološem, antisrbima, organizovanom mafijaškom hobotnicom. Nebojša Vukanović je naš skup nazvao skupom prisilnog roblja. Nazvati ljude u Srpskoj ološem mogu samo oni koji ne žele dobro Republici Srpskoj", zaključio je Kovačević.