Делегат српског народа у Дому народа ПС БиХ

Ковачевић: Србију и Српски нико никада неће зауставити

  • Извор: АТВ
  • 11.06.2024. 16:15

Сабор и Декларацију критикују само политичари из Сарајева, опозиција из Републике Српске и Мајкл Марфи. Сви који имају било какав легитимитет у српском народу су и те како свјесни каква је ово побједа и за Србију и за Српску. Нико Србију и Српску никада неће зауставити, рекао је ово за АТВ Радован Ковачевић, делегат српског народа у Дому народа ПС БиХ, коментаришући критике опозиције на Декларацију која је усвојена на Свесрпском сабору, а према којој ће се, између осталог, 9. јануар обиљежавати и као Дан настанка Републике Српске.

- Сасвим је занимљиво, да људи из опозиције, из Републике Српске, сматрају да Милорад Додик, Александар Вучић, Његова светост српски патријарх Порфирије, Сабор СПЦ-а, Влада Републике Српске, Влада Србије, Народна скупштина Републике Српске, Народна скупштина Републике Србије, сви представници српског народа из Црне Горе, Сјеверне Македоније, из БиХ, не знају ништа, а да само њих пар глава по инструкцији Мајкла Марфија знају и разумију све. Оно што је сусштина, јесте да 9. јануар остаје светиња, празник и Дан Републике Српске у складу са Законом, а да добијамо додатни празник, који ће се звати Дан државности, и који ће 15. фебруара бити прослављен и у Србији и у Српској - рекао је Ковачевић те додао:

- Наш празник, који смо имали до сада, 9. јануар, остаје, а имамо сада и заједнички празник и на исти дан, и у Српској и у Србији, славимо српску државност. То је оно што су чињенице. Друга ствар, потпуно је понижавајуће да се ми правдамо људима, који су референдум о 9. јануару називали политичком кампањом. Срам и стид да их буде. Дакле, то су чињенице, а то што они ништа не разумију, је сасвим друга ствар - нагласио је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да Сабор и Декларацију, критикују политичари из Сарајева, опозиција из Српске и Шмит.

- Подсјетићу само још једну ствар, коју је рекао Рамиз Салкић, који је позвао и Кристијана Шмита и амбасаду Америке да реагују, јер су Србија и Српска одлучиле, да како он каже, као једна држава, да славе Дан државности. Нећу да дајем никакав коментар на то, али је јако занимљиво, да Сабор и Декларацију критикују само политичари из Сарајева, опозиција из Републике Српске и Мајкл Марфи. Сви који имају било какав легитимитет у српском народу су и те како свјесни каква је ово побједа и за Србију и за Српску. Нико Србију и Српску никада неће зауставити - закључио је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера