Član Glavnog odbora SNSD-a

Mazalica: S kim bi Trivićeva gradila saveze, Šmitom, Britancima, Bošnjacima?

  • Izvor: Srna
  • 29.08.2022.14:52

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Mazalica izjavio je Srni da je kod Jelene Trivić uvijek kafanska i palanačka politika gdje se ne gleda ko šta priča, već ko s kim sjedi i s toga kako da ona razumije šta znači kad Zoran Milanović kaže da je Milorad Dodik hrvatski saveznik u BiH.

Mazalica je naglasio da je Trivićeva, kao i obično, izdvojila dio izjave u kojoj Zoran Milanović kaže da je "Dodik hrvatski saveznik u BiH", pa slavodobitno proglasila Dodika "agentom hrvatskih interesa".

"Svaki Srbin u Republici Srpskoj vidi da je sarajevski unitarizam nama najveća prijetnja. Isti unitarizam prijetnja je i Hrvatima u BiH. Hrvati u BiH su Srbima u BiH prirodni saveznici. Ne zato što mi volimo Hrvate, a ne volimo Bošnjake, već zato što kad dođe neko sa strane i vidi Srbe i Hrvate da se opiru Bošnjacima, pomisliće da se dva manja naroda bore protiv unitarizma trećeg koji je najveći. Jer da su Srbi sami i nisu nikom saveznici onda je možda problem u Srbima", istakao je Mazalica za Srnu.

On je pojasnio Trivićevoj da Milanović nije rekao da je Dodik hrvatski saveznik, već je rekao hrvatski saveznik u BiH što znači da i on priznaje da je Dodik saveznik Hrvata samo ondje gdje Srbi i Hrvati imaju zajednički interes.

"Dodik nije agent hrvatskih interesa iz prostog razloga što njega ništa ne veže za Hrvate. Dodik je Srbin kojem je važna Republika Srpska, a svakako je vezan za Srbiju. Ali za svoju politiku nalazi saveznike: Hrvate u BiH, Mađare, Ruse, Kineze, Izraelce i druge. Sa Hrvatima u BiH se bori protiv sarajevskog unitarizma. Mađari pomažu u Evropskoj uniji. Rusi i Kinezi podržavaju u Savjetu bezbjednosti UN, Izraelci ondje gdje imaju uticaja, ...

Ali da se zapitamo, čiji je Jelena Trivić i njen PDP saveznik i agent? Ako bi je izabrali za predsjednicu, s kim bi Jelena Trivić gradila saveze? Sa Kristijanom Šmitom s kojim je sastančila, koji bi nam oduzeo imovinu? Sa Britancima koji su predlagali rezoluciju o genocidu u Srebrenici? Sa Amerikancima koji su uvijek podržavali prenos nadležnosti na nivo BiH? Sa Bošnjacima koji žele da ukinu Republiku Srpsku? Jesu li to prirodni saveznici?", upitao je Mazalica.

Ali, kaže Mazalica, vratimo se Jeleninoj kafanskoj i palanačkoj logici.

"Kad nemate politiku, onda gradite antipolitiku. Kad ste agent nečijih interesa, oni vam ne daju da imate svoju politiku, jer autentična politika se bazira na svojim, a ne tuđim, interesima. Kad ste agent nečijih interesa, samo gradeći antipolitiku možete se baviti politikom. Ali to ne znači da imate svoju politiku", zaključio je Mazalica.