ATV

Osipanje SDS-a

Milan Radović prelazi u Narodni front?

 • Izvor: ATV
 • 28.05.2023. 19:15

SDS bi mogao da izgubi još jednog narodnog poslanika. Spekuliše se da je to Milan Radović koji će preći u Narodni front. Tako će Jelena Trivić dobiti poslanički klub.

Radović se već mjesecima ne pojavljuje na sjednicama Narodne skupštine. Nema ga ni u SDS-u. Nezvanično saznajemo da se neće pojaviti na sjednici skupštine banjalučkog SDS-a. Predao je mjesto i predsjednika Gradskog odbora stranke. Člansku kartu još nije, ali bi i nju ubrzo mogao vratiti. 

Mnogi SDS-ovci sa kojima smo razgovarali, kažu da niti ga čuju niti ga vide. Čini se da kontakt ima samo sa Jelenom Trivić. 

„Imam kontakt sa gospodinom Radovićem kao sa svojim kolegom ekonomistom, bankarom. Ja profesor ekonomije i tako...“, kaže Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta. 

Na političkom nebu ništa novo dolaskom Narodnog fronta

Na političkom nebu ništa novo dolaskom Narodnog fronta

I tako će SDS nastaviti da puca po šavovima. Stranku su za sve ove godine napustili brojni članovi i osnivači. Razlog je uglavnom isti. SDS je skrenuo sa pravog puta. 

"Poslije kada se umiješao strani faktor, nas je 60 zabranjeno da radimo, dovedeni su ovakvi i onakvi. Članstvo bivše SDS, ima čestitih ljudi. Ali rukovodstvo vodi tamo kuda drugi zapovijedaju“, izjavio je Božidar Vučurević, počasni predsjednik Prve SDS.

 "Ja nikada ništa ružno neću reći o Srpskoj demokratskoj stranci. Puno je tamo časnih ljudi. Predsjednika mjesnih, opštinskih odbora ali očigledno oni ne vode politiku Srpske demokratske stranke, nego neko drugi. Ali to je na njima. To su njihove unutrašnje stvari. Žao mi je što jedna politička stranka kao što je SDS doživljava taj pad“, smatra Darko Banjac , predsjednik NPS-a.

Vukanović: Neću stati dok Trivićku politički ne uništim

Vukanović: Neću stati dok Trivićku politički ne uništim

Da je sve to žalosno, smatraju i politički analitičari. SDS, kažu, godinama ide u sunovrat. Novi poslanički mandat samo što je počeo, a SDS već ide u minus sa brojem narodnih poslanika. I ko zna koliko će ih još izgubiti. 

Nakon što je SDS napustio Aleksandar Trninić ova stranka ostala je bez jednog narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ako se ispostavi da su tačne priče da će ovu stranku napustiti i Milan Radović, SDS će ostati bez još jednog narodnog poslanika. Priča se da bi iz Narodne skupštine još nekoliko poslanika moglo da pređe u Narodni front. I to iz SDS-a. Ako i to bude tačno, mnogi predviđaju da će SDS spasti na margine političkog ali i parlamentarnog djelovanja. 

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 23:11 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.

 • 00:11 Noćni program

  Noćni program