Радован Вишковић

Милићи се развијају, Влада помаже све локалне заједнице

 • Извор: АТВ
 • 31.03.2024. 13:26

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да се Милићи граде и развијају и да се у овој општини трага за новим идејама и привредним рјешењима за запошљавање људи и омогућавање да остану у свом мјесту.

- Наше је да обезбиједимо људима што пристојније услове за живот - истакао је Вишковић.

Вишковић је рекао да Влада Републике Српске помаже све локалне заједнице - од Требиња до Новог Града.

- Можете обићи сваку локалну заједницу и они који хоће и неће да признају - мораће да признају чињеницу да се посљедњих година улагало у развој свих локалних заједница у Српској, па тако и у Милиће - рекао је Вишковић.

Вишковић је захвалио Србији за подршку свим локалним заједницама у Српској.

- Милићи очекују да се у наредном периоду граде нови производни погони, да се отварају нова радна мјеста и доводе послодавци коју могу да омогуће боља примања. Милићи су били засновани на експлоатацији руде боксита и на дрвопреради, те је исправно да се сада трага за новим идејама и привредним рјешењима за запошљавање људи и останак у свом мјесту - рекао је Вишковић.

Он је захвалио и предсједнику Покрајинске владе Војводине Игору Мировићу, који је за први објекат у Пословној зони "Подгори" издвојио 250.000 евра, а Влада Републике Српске око 1,3 милиона.

У оквиру обиљежавања Дана општине положени су вијенци на Централно спомен-обиљежје борцима погинулим у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату и тако им указали поштовање за све што су урадили за покољења.

Као Дан општине Милићи 31. март се обиљежава од 2012. године јер је на овај датум 1992. године први пут засједала Скупштина општине Милићи.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.