ATV

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде

Минић: Учинићу све да "Шуме Српске" боље послују

 • Извор: СРНА
 • 07.12.2023. 15:13

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић рекао је да ће учинити све да Шуме Републике Српске у наредној години боље и позитивније функционишу, нагласивши да остају на снази мјере смјењивања руководстава шумских газдинстава која буду негативно пословала.

Минић је рекао новинарима у Бањалуци да су Шуме имале знатно повећану производњу дрвног шумског сортимента, те је открио да има око 11 шумских газдинстава која позитивно послују у значајном обиму.

- Кад видимо оне који су до сада негативно пословали и до које мјере су све избалансирали, можда на крају укупно пословање 'Шума Српске' буде позитивно. На том плану дао сам налог, а једна од мјера јесу смјене - рекао је Минић.

Он је истакао да је један од круцијалних услова пуна примјена информационог система, односно уношење свих радњи, од фактура до отпремница и слично.

- У вези с тим, нећемо налазити нелегалну сјечу, поготово у овом обиму, и имаћемо увид у извршавање планова на мјесечном нивоу - рекао је Минић.

Он је поновио да неће одустати од тога да се уреди стање у "Шумама", те да ће на крају године, када се буду сумирали резултати тог јавног предузећа, сносити одговорност руководиоци шумских газдинстава која нису позитивно пословала.

Шуме Српске раније су увеле информациони систем како би процес рада на терену био што бржи и ефикаснији, те да би се у реалном простору и времену знало шта се дешава на терену.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.