ATV

У 11 часова

Народна скупштина Српске сутра о вету Цвијановићеве

  • Извор: АТВ
  • 19.10.2023. 10:26

У Бањалуци ће сутра бити одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске а на којој ће ријечи бити о вету српског члана Предсједништва БиХ на посљедњи закључак усвојен у Предсједништву БиХ.

"На дневном реду је приједлог одлуке о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ према којој је закључак Предсједништва БиХ поводом 'ескалације напада органа ентитета Република Српска на основне одредбе Дејтонског мировног споразума и угрожавања уставноправног поретка БиХ', усвојен без консензуса на осмој редовној сједници Предсједништва БиХ 10. октобра, веома штетан по виталне интересе Српске“, стоји на сајту Народне скупштине.

Нешић: Сутра изјашњавање о подршци Српској и Дејтонском споразуму

Нешић: Сутра изјашњавање о подршци Српској и Дејтонском споразуму

Ријеч је о закључку Предсједништва БиХ у коме се наводи да је неопходно да се "с циљем досљедне имплементације начела правне сигурности и владавине права, смјеста прекине са ултиматумима, сепаратистичким политикама и нападима на БиХ и њене институције".

Цвијановићева је раније тим поводом изјавила да Српска и њени представници нису узурпатори Дејтонског споразума и позвала народне посланике да, ради одбране интереса и дејтонске позиције Српске, спријече ступање на снагу посљедњег закључка Предсједништва БиХ на који је ставила вето јер је веома штетан по виталне интересе Српске.

Шта све жене треба да знају о менопаузи?

Шта све жене треба да знају о менопаузи?

Народна скупштина према Уставу БиХ разматра изјаву српског члана Предсједништва БиХ и уколико је 10 дана од дана просљеђивања потврди двотрећинском већином од најмање 56 гласова посланика, оспорена одлука Предсједништва БиХ не ступа на снагу.

Десета посебна сједница парламента Српске биће одржана сутра у просторијама Народне скупштине у Бањалуци у 11 часова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм