Бањалука

Народни скуп "Српска те зове", ко ће одговорити на позив?

 • Извор: АТВ
 • 14.04.2024. 19:10

Постоји ли српско јединство у вези са Резолуцијом о Сребреници  и о Изборном законy Републике Српске.

Резолуцијом би се Срби могли етикетирати као геноцидни.  

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је посланике Народне Скупштине да у четвртак  усвоје извјештај Међународне комисије за Сребреницу, а након тога и уједињени присуствују великом митингу српског народа на Тргу Крајине са којег ће бити послата јасна порука да су Срби посвећени слободи и одбрани своје будућности.

"У четвртак у 18 часова ће се одржати велики митинг народа који ће поручити да смо ми частан, поштен историјски народ, да сви они који су починули злочине од стране Срба у прошлом рату су осуђени, да нам је превише хајке и да не можемо да живимо са муслиманима који упорно желе да клевећу и да нам намећу одговорност тамо гдје не постоји", рекао је Додик.

Подршка Изборном закону Српске, први је корак ка српском јединству. Позитивно је то што су се поједини политички представници из редова опозиције, ипак, изјаснили да ће на изборе по овом закону.

"Имали смо прилику градоначелника Драшка Станивуковића који је имао изузетно за мене позитиван став који ја подржавам, јако ми је драго да он тако размишља и мислим да је изузетно важно да Драшко Станивуковић који је предсједник Градске организације највеће опозиционе партије у Бањалуци подржава Изборни закон Републике Српске и да се његови чланови пријаве за конкурс према новом Изборном закону", каже посланик СНСД-а у Народној скупштини Српске Срђан Мазалица.

Изборни закон је од националног интереса и нема везе са политичким играма нити било којом партијом, каже Младен Илић народни посланик.

"Имамо информације да ће неки чланови опозиције да гласају за овако нешто и то је заиста похвална и исправна ствар, са друге стране имамо оне који су најавили док још нису ни видјели документ да неће тако нешто подржати", рекао је Илић.

Након најава појединаца да ће на сједници Народне скупштине Републике Српске подржати Изборни закон Републике Српске, има и оних који се не изјашњавају. Опрезни су јер им  недостаје информација.

"Било би неозбиљно да кажем како и на који начин ћу да дјелујем јер нисам добио коначан текст, коначну верзију па да могу да анализирма и да видим", рекао је Небојша Дринић.

Звали смо и још неке опозиционаре, али изгледа да је недјеља пред важну седмицу дан одмора. Хоће ли маске, коначно пасти, могло би се сазнати  18. априла.

Пратите нас и путем Вибера

 • 19:52 Без коментара

  Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.