Moraće zasukati rukave

Novi ministri pred brojnim izazovima

 • Izvor: ATV
 • 18.03.2023.19:44

Brojni izazovi naći će se pred troje novih ministara u Vladi Srpske.

Na njihovo imenovanje mjesecima su čekala i brojna udruženja.

Dobru saradnju i razumijevanje Danijela Egića, novog ministra rada i boračko invalidske zaštite očekuju u Udruženju žena žrtva rata.

Nadaju se realizaciji mnogobrojih projekata i aktivnosti koje imaju u planu.

"Hoću da ministar nastavi politiku koju smo do sada imali, da ti dušebrižnici koji nisu žrtve i ne znaju naše potrebe da pregovaraju u naše ime to je posebna ta zaštita koju ćemo od njega tražiti. Posebno me interesuje i ovo Uruženje očuvanje istine o stradanju u prošlom odbrambeno otadžbinskom ratu, posebno i projekte koje radimo svjedočenja, izlazak na sudove naših članica", kaže predsjednica Udruženja Božica Živković Railić.

Na adresu novog ministra trgovine i turizma ugostitelji su već poslali zahtjev za hitan sastanak.

Nedostatak radne snage u kombinaciji sa inflacijom veliki je problem. Nadaju se da će zajedno sa Denisom Šulićem pronaći što bolji način da sve riješe.

"Zahtjeva je mnogo, znači imamo odliv radne snage, plate u kovertama i sve to nešto što se nakupilo nama u prethodnom periodu a mi želimo da se kao udruženje bavimo sa tim i rješavamo te stvari. Samo je potrebno način razumijevanja da sjednemo i tražimo izlaz iz svega toga", rekao je Goran Kurtinović, zamjenik predsjednika Udruženja i predsjednik Upravnog odbora HORECA.

Veliki posao je i pred Selmom Čabrić, ministrom porodice omladine i sporta.

Iz Udruženja 'Četiri plus' žele, kažu, prvo razgovarati o zakonu o podršci nezaposlenom roditelju sa četvoro i više djece koja iznosi 750 maraka. Neizostavan je poručuju i Zakon o majci. 

"Mi u Udruženju 'Četiri plus' želimo upoznati novoizabranog ministra sa opravdanim razlogom proširenja nekih prava za neke slučajeve koji su spletom okolnosti izostavljeni smtaram da ima prostora i ako ima dobre volje da te grešeke ispravimo", ističe Miladin Gotovac, predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece.

Novi ministri moraće dobro zasukati rukave. Izazova i zahtjeva sigurno neće manjkati a udruženja se nadaju da u istoj mjeri neće faliti ni dobrih rješenja.

 • 17:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.