Бањалука

Окончана сједница Народне скупштине: Усвојен извјештај о раду МУП-а и одлука о задужењу

  • Извор: АТВ
  • 28.05.2024. 22:06

Народна скупштина Републике Српске усвојила је вечерас у Бањалуци извјештај о раду Министарства унутрашњих послова Републике Српске за 2023. годину.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је раније у вези с тим да је стопа криминалитета у Српској најмања у региону.

Посланици су усвојили и Извјештај о раду и финансијски извјештај Комисије за концесије Републике Српске за прошлу годину, као и годишњи извјештај Омбудсмана за дјецу за 2023.

Повучен Приједлог закона о непрофитним организацијама

Повучен Приједлог закона о непрофитним организацијама

Скупштина је примила к знању и годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2023. годину, као и годишњи извјештај о резултатима активности институције Омбудсмана за људска права БиХ за прошлу годину.

К знању је примљена и информација о одлукама о помиловању у 2023. години, а усвојена је информација о обавезама које за БиХ и Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ са прегледом мјера и активности реализованих током прошле године.

Посланици су усвојили одлуку о прихватању задужења Српске код Развојне банке Савјета Европе по Пројекту реконструкције, изградње и опремања објеката четири психијатријске установе Републике Српске, као и одлуку о давању сагласности за отуђење покретне имовине – службених возила Јавном предузећу "Радио-телевизија Републике Српске".

Додик појаснио зашто је повучен Приједлог закона о регистру непрофитних организација

Додик појаснио зашто је повучен Приједлог закона о регистру непрофитних организација

Скупштина је изабрала Горана Рачића за предсједника Управног одбора Агенције за осигурање Републике Српске,  а Бошка Мекињића, Милана Марковића и Ведрану Врховац за чланове тог одбора, на период од пет година. 

Парламент за члана Управног одбора Радио-телевизије Републике Српске није изабрао Предрага Ујића из реда српског народа, али јесте Сашу Андријашевића из реда хрватског и Драгану Чавку из реда бошњачког народа.

Након гласања о апсолвираним тачкама дневног реда, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић закључио је рад девете редовне сједнице парламента

Пратите нас и путем Вибера