Саопштење

Организација старјешина ВРС се огласила поводом саопштења непостојећег Удружења генерала БиХ

• Извор: АТВ
  • 29.03.2024. 12:41

Организација старјешина Војске Републике Српске огласила се поводом јучерашњег саопштења непостојећег Удружења генерала БиХ.

Како су навели, саопштење лажног и непостојећег Удружења генерала БиХ обилује лажима, неистинама и илузијама, чији једини циљ је "додворавање онима, без чије помоћи и подршке би били потпуно поражени у сукобу са Војском Републике Српске, а то су САД и злочиначки НАТО пакт, који је починио највећи геноцид над народима који живе у БиХ“.

"Осиромашени уранијум који су истресали над Републиком Српском неконтролисано се ширио цијелом БиХ и оствариваће смртоносни утицај на бројне генерације у будућности“, навели су у саопштењу.

Како су додали, представљање "као генерали БиХ“ је ноторна лаж.

"Ни један генерал из Републике Српске, која је, још увијек дио Дејтонске БиХ није члан тог удружења, или су тзв. генерали БиХ на вријеме схватили да је Република Српска самостална и суверена у Дејтонској БиХ. Њихова подршка НАТО интеграцијама значи онолико колико значи кап воде у мору. Они на овај начин покушавају изразити захвалност САД и НАТО што су их спасили од потпуног војничког пораза, који су им нанијели борци, генерали и комплетан старјешински кадар Војске Републике Српске. Ово је прилика да се подсјете времена у коме је Војска Републике Српске, бриљантним војничким побједама над тзв. армијом БиХ, ослободила преко 70 одсто тадашње територије БиХ, односно свете српске земље. Ово је, такође, прилика да јадном заувијек схвате да ни један старјешина Војске Републике Српске никада неће постати члан њиховог, самозваног и тзв. удружења генерала БиХ“, наведено је у саопштењу.

Како су додали, ово је прилика да им "поручимо да БиХ  неће бити у злочиначком НАТО савезу, све док је Република Српска дио Дејтонске БиХ. Много пута смо нагласили и сада понављамо, 'одређени облици сарадње ДА, али чланство НЕ, а они могу и даље да сањају своје снове.'“

"Очито је да нису довољно обавијештени да су у току незаустављиви процеси стварања новог свјетског поретка, у коме неће бити довољно мјеста и простора да досадашњи хегемони и неоколонијалисти на челу са САД и НАТО, наставе да и даље тероришу и угрожавају друге правдољубиве и слободољубиве народе. Нови свијет који, већ сада, чини око 86 одсто свјетске популације, биће свијет суверених и равноправних држава и народа у коме неће бити довољно простора за дјеловање неонациста, неофашиста, хегемона, неоколонијалиста, неолибералиста и ђавољих изасланика“, навели су у саопштењу и додали:

"И на крају, поручујемо им да је Војска Републике Српске часно и достојанствено бранила српски народ и Републику Српску и никада је нико није осудио за било какав геноцид. Добро они знају ко је одсијецао српске главе уз повике ТЕКБИР и АЛАХУЕКБЕР, као што добро знају како се то категорише у области хуманитарног права.“

Пратите нас и путем Вибера

• 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

'' Филм: Влаком према југу (12+)

• 22:00 Серија: Насљедници (12+)