Stizala sa svih strana

Otvorena pisma u Hercegovini - Milović vlastima, Elektroprivreda Miloviću

  • Izvor: ATV
  • 14.02.2022.19:18

Sumoran dan u Hercegovini danas su zanimljivim učinila otvorena pisma koja su stizala sa svih strana. Prvo je poletjelo iz Gacka od Srđana Milovića, nije puno čekao stigao mu je odgovor iz Trebinja. Pomoćnik direktora gatačke zlatne koke pismo je namijenio prvom čovjeku Elektroprivrede Srpske Luki Petroviću, resornom ministru Petru Đokiću a pomenuo je i premijera Radovana Viškovića. Milović se žali na maćehinski odnos prema RITE Gacko, kaže nema pomoći, projekata i ulaganja plaši se gašenja.

“Godinama pokušavate onemogućiti rad Rudnika i Termoelektrane Gacko. Znate vi dobro da je tako, jer smo licem u lice raspravljali o tome na desetinama sastanaka, a o dopisima i prepiskama da i ne govorim.  Glavni nosilac aktivnosti je Luka Petrović. Đokić je naravno saglasan, a Višković vjerovatno neobaviješten (a ne bi smio biti)”, rekao je Srđan Milović, pomoćnik direktora RITE Gacko.

Brzo je stigao odgovor. Uprava ERS-a piše da odbacuje i demantuje sve navode poručuju da je Milović iznio neistine, pokazao neznanje i nepoštovanje. Upravo njega krive za loše poslovne rezultate gatačkog giganta.

“Nezreo je  i primitivan pokušaj da manipulišete podacima i izvrćete činjenice, a sve u cilju prikrivanja stvarnog stanja i pokušaja da se opravdaju loši poslovni potezi Uprave RiTE Gacko i nađe krivac za akumulirani gubitak od čak 25,6 miliona КM , kao i dug  ovog preduzeća koji se popeo na vrtoglavih 94,9 miliona, u periodu  dok ‘vedrite i oblačite’ u RiTE Gacko”,  saopšteno je iz Uprave Elektroprivrede Republike Srpske.

U današnjim pisanijama pominje se borba za radnike, pominju se i milioni ali i cijene struje. Nije izostalo ni politike i političkih protivnika a sve je začinila i gatačka prašina. Iz oba pisma se zaključuje da su na površinu isplivale trzavice izmešu matičnig i jednog od zavisnih energetskih produzeća u Hercegovini.