Нијемци и Британци

"Паклени план" странаца за Сребреницу, циљ им је имовина

 • Извор: АТВ
 • 17.04.2024. 19:23

Покушај отимања имовине на подручју Сребренице, као и изузимање тог простора из састава Републике Српске, стварањем дистрикта, план је кога покушавају да спроведу интересне групе из Њемачке и Велике Британије, показују оперативна сазнања у која је АТВ имала увид.

Према тим сазнањима, о свему је добро упознат Кристијан Шмит као и поједини муслимански политичари у другом ентитету.

Шта, у ствари, желе: да се докопају природних богатстава на том подручју, руде, питке и љековитих вода до којих сада не могу да дођу јер им то не дозвољавају власти Српске.

И шта су се, онда, досјетили?

Према нашим сазнањима, искористиће локалне изборе. Политичке интересне групе из иностранства, које желе да се докопају имовине Српске и тако се обогате, смислили су оснивање нове општине Сребреница са сједиштем у Поточарима.

Већ лобирају код муслимана у Сребреници говорећи им да ће Милорад Додик ‘’покрасти’’ изборе које би спроводила Републичка изборна комисија и да се они ту више неће осјећати безбједно. Чак се помиње и да у џамијама на подручју те општине, али и Власенице, муслимански вјерски службеници сугеришу вјерницима да прикупљају новац за одржавање избора по правилима Централне изборне комисије и наметнутих одлука чије би резултате признали други ентитет, Шмит и већина амбасадора.

Према истим сазнањима, послије избора и проглашења побједе муслимана на подручју Сребренице, формираће се општинска тијела у Поточарима и тражити да се канцеларије смјесте у бившу фабрику акумулатора која је у оквиру Меморијалног центра. И још један подсјетник зашто је то странцима битно – не зато што им је стало да муслимани имају начелника општине, већ да дођу до природних богатстава на том подручју чему се муслимани неће опирати.

Богаћење преко имовине Српске странцима је једини циљ, а републичка власт им је препрека. Зато су, изгледа, спремни на све само да се докопају рудних и водних богатстава како би се они енормно обогатили. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија

  ''''Серија

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Бизнис клуб (Р)

  ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.