Žale se mnogi

Pljušte optužbe na rad Pravobranilaštva Republike Srpske

 • Извор: АТВ
 • 25.11.2022. 19:23

Pljušte žalbe i pritužbe na rad Pravobranilaštva Republike Srpske. Spori su i zbog njih kasne brojne investicije, kažu mnogi. Na čelu ove institucije je Hercegovac Milimir Govedarica, Hercegovci ga najviše i kritikuju. Progovorio je direktor Elektroprivrede. Luka Petrović kaže da kontatke sa Pravobranilaštvom ima samo po pitanju investicija. Nije zadovoljan.

"Tačno je da mnoge odluke, bolje rečeno svaka odluka koja dođe čeka duži period , ne poštuju se rokovi. Što se tiče lokalnog područnog centra u Hercegovini apsolutno traže instrukcije i ne rade po pravilima. Ja bi volio kada bi Pravobranilaštvo bilo ekspeditivnije pogotovo za investicije", rekao je Luka Petrović, generalni direktor Elektoprivrede.

Ni u jednu investiciju se ne može krenuti bez Pravobranilaštva, dodaje Petrović i kaže da je dugačak spisak onoga što čeka zbog nemara ove institucije. Kasni kanal Mušnice u Gacku, poslovna zgrada u Trebinje, neke ivesticije u HE Dabar i HE Bistrica. Zbog svega rad pravobranioca moraju ocijeniti oni koji su ga imenovali, a to je NSRS, zaključuje Petrović.

Na rad republičkog Pravobranilaštva žale se mnogi. Pisma nezadovoljstva slao je i trebinjski gradonačelnik.

Mirko Ćurić nije jedini, žalile su se još neke njegove kolege iz gradova Srpske. Nezvanično se saznaje da su pozvali Govedaricu na odgovornost a neki su tražili i njegovu smjenu. Na optužbe Milimir Govedarica ljutito odgovara.

"Netačni su i nepotpuni navodi VD direktora ERS. Naime, u nazad dvije godine gradonačelnik je pisao kabinetu pravobranioca navodeći da navodno nije zadovoljan radom zamjenika pravobranioca u Trebinju. Na njegov dopis odgovoreno je na deset strana da nije utvrđen nijedan propust u radu Pravobranilaštva u Trebinju", rekao je Milimir Govedarica, pravobranilac Republike Srpske.

Ako neki projekat stoji treba neko drugi da se pita zašto stoji prvenstveno onaj koji postavlja pitanja, odgovorio je Petroviću Govedarica. Poljoprivredno i šumsko zemljište, odnosno javna dobra ne mogu da budu u vlasništvu lokalnih zajednica pa ni Elektroprivrede, podvukao je pravobranilac Milimir Govedarica.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

  ''''Црна Гуја (12+) (Р)

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм: Љето у винограду (12+) (Р)

  '' Филм: Љето у винограду (12+) (Р)