Petar Đokić

Podrška srpskom jedinstvu i institucijama u Beogradu

 • Izvor: ATV
 • 23.01.2023.09:40

Socijalistička partija sa predsjednikom Petrom Đokićem na čelu u potpunosti podržava institucije Srbije koje predvodi predsjednik Aleksandar Vučić kada je u pitanju očuvanje vitalnog i nacionalnog interesa i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Sve što se prethodnih dana dešavalo, kada su u pitanju diplomatski istupi Zapada, ukazuje na to da je Srbija, kako smatra Đokić, izložena velikom pritisku kako bi se došlo do konačnog rješenja u višedecenijskom sporu između srpskih i privremenih kosovskih institucija.

"Pred predsjednikom Aleksandrom Vučićem i Vladom, posebno pred ministarstvom spoljnih poslova koje predvodi gospodin Ivica Dačić je prelomni trenutak da ostanu dosljedni u borbi za očuvanje južne srpske pokrajine, a da istovremeno pokažu sposobnost i spremnost da istraju na evropskom putu. Beograd u tom pogledu ima punu podršku Socijalističke partije i Republike Srpske", kaže Đokić.

Osnivanje Zajednice srpskih opština bi, kako zaključuje prvi socijalista Srpske, bilo jedini garant bezbijednosti srpskog naroda na Кosmetu.

"Privremena vlast u Prištini deset godina odbija da implementira ono što je potpisala, a to je osnivanje Zajednice srpskih opština. Srbija je svih ovih godina radila sve što je bilo u njenoj moći da zaštiti svoj narod i očuva svoju teritoriju. Sada je vrijeme za jedinstvo i strpljenje kako bi se došlo do najbezbolnijeg rješenja. Predsjednik Vučić, šef diplomatije Ivica Dačić i ostale institucije imaju kapacitet da to i ostvare i vjerujem da će iz onog što im slijedi da izvuku maksimum, za dobrobit srpskog naroda", ističe Đokić.

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.