Нови Сад

Полицијски службеници МУП-а Српске на обезбјеђењу "Еxit" фестивала

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2024. 13:12

Шест полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске од данас ће у међусобној помоћи приликом обављања полицијских дужности бити ангажовано са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије на обезбјеђењу музичког фестивала „EXIT“ у Новом Саду.

"Полицијски службеници боравиће у Републици Србији за вријеме трајања 'EXIT' фестивала и њихова улога биће олакшавање сарадње с посјетиоцима из Републике Српске, што би требало да има превентивни ефекат на стање безбједности на подручју Новог Сада и безбједност посјетилаца фестивала уопште“, наведено је у саопштењу Министарства унутрашњих послова Српске.

Како су додали, наведена активност реализује се у складу са Меморандумом о сарадњи између Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Републике Србије који је потписан 18. јуна ове године. 

"Планирано је да се сличне активности реализују у више градова у Републици Српској и Републици Србији као што су Београд, Нови Сад, Златибор, Бањалука, Фоча, Требиње током љетне и зимске туристичке сезоне“, наведено је у саопштењу МУП-а.

Пратите нас и путем Вибера