Skandal

Radović zbog snimka podnio krivičnu prijavu protiv medija

  • Izvor: ATV
  • 28.09.2022.18:14

Milan Radović podnosi krivičnu prijavu protiv medija koji su objavili snimak koji je šokirao javnost. Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini, tvrdi da se nije hvalio milionima iz Amerike. Sjedio je, kaže, sa nekadašnjim narodnim poslanikom Adamom Šukalom, ali nisu smišljali kako da sruše Milorada Dodika. Glavni adut za to mu je vremenska prognoza.

"Ja sam tamo sjedio u košulji dugih rukava. Adam je imao rolku i jaknu. Pogledajte gore novogodišnji materijal. Apsolutno kada pođete od tih činjenica. Još nešto, posjedujem dokaz u mojim dokumentima da sam tada bio u Republici Srpskoj. Nisam napuštao Republiku Srpsku za datum koji je naveden", kaže Radović. 

Šukalo je otišao i dalje, pa je u cijelu priču upleo i predsjednika Srbije. Sve je to, kažu u SNSD-u, prljava igra Radovića i Šukala. 

"Snimak na kojem Milan Radović i Adam Šukalo pričaju o kupovini glasova novinarskih tekstova uopšte ne čudi, ali zabrinjava. Zar mogu ljudi da budu spremni za tako nešto, zar se obraz tako lako prodaje. Sramota je što njih dvojica koji žive u Srbiji pokušavaju da tako prljavo i podlo utiču na izbornu volju građana", rekao je Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS.

Na snimku koji je juče isplivao u javnosti, Radović strahuje od prednosti Milorada Dodika u odnosu na Jelenu Trivić. U snimku stoji i da je plaćao novinarske tekstove protiv Dodika. 

"Ovo sa Šmitom, nema tu veze sa politikom , ali njima je stalo do nas i ima novca, ali ova količina para što on raspolaže to je abnormalno. Treba da budemo zahvalni Americi, generalno, šta smo dobili i za ovo što ćemo dobiti. Najaviti neka hapšenja, preko novinara naših, BN-a, Vaskovića, daš im dvije tri hiljade maraka", priča Radović u snimku.

Ovo je, kažu u Republici Srpskoj, jedan od najvećih skandala ikada. 

"Na ono što smo svi jasno čuli, milione, Ameriku, Šmita i kupovinu javlja se Milan Radović. Prvo kaže nije to sad snimljeno, a onda kada su mu gazde natrljale uši izlazi da kaže da je to fotomontaža. Ja samo mogu reći, sram te bilo Milane Radoviću naroda koji prodaješ", izjavila je Sanja Vulić, član Predsjedništva SNSD-a. 

Ovo je, kažu u SNSD-u, još jedan od dokaza da opozicija sarađuje sa strancima. Reakcija je bilo i iz drugih opozicionih partija. Iz DNS-a smatraju da bi to što stranci finansiraju izbore, moglo da ugrozi sam izborni proces. Tagovi: