Milorad Dodik

"Republika Srpska nikad nije bila jača"

  • Izvor: RTRS
  • 05.08.2022.18:05

Zarobljeni um Šefika Džaferovića ide za tim da su zapadnjaci protiv Rusa, a da BiH nešto gubi zbog neuvođenja sankcija Rusiji, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"Јa mislim da mi dugoročno dobijamo. Mi nećemo uvesti sankcije Rusiji, kao što oni trče da se podmetnu svagdje, mi ne želimo da na taj način gledamo svijet. Rusija je naš i ekonomski i politički partner", poručio je Dodik.

Dodik je rekao da Srpska ne želi da prekine saradnju ni sa zemljama EU, ali da nije problem ako oni žele da je prekinu.

"Ovo više govori o tome da to što Džaferović govori jeste da je BiH neodrživa", istakao je Dodik.

On se usprotivio učestalim pokušajima većeg broja sarajevskih političara da majorizuju i Srbe, kao i Hrvate, i tako ugroze zajednički opstanak konstitutivnih naroda u BiH, suprotno Dejtonskom sporazumu.

"Nas odavde niko neće otjerati ni pomjeriti jer Republika Srpska je država koja može da se brani i kojoj ne treba i ne smije da se prijeti", izjavio je Dodik.

Dodik je naglasio da "ovdje rata neće biti".

"Srpska ima svoju teritoriju, političku i institucionalnu vlast, uključujući stanovništvo, i to je po međunarodnim standardima država. Srpska ništa ne želi od FBiH, ali je boli to što u tom entitetu Srbi žive loše. Srpska je neupitna stvar, a prije će biti da će nestati BiH", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da "Republika Srpska nije sama, nikad nije bila jača i nikad bolje nije stajala i nikada nije kao danas imala svoje prijatelje u regionu i svijetu".