ATV

Потврдио Стевандић

Са сједнице Народне скупштине повучен Приједлог закона о непокретној имовини

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2023. 13:26

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је Срни да је Приједлог закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти повучен са дневног реда сутрашњег засједања парламента Српске ради додатног усаглашавања.

"Приједлог је повучен ради додатног услаглашавања. Право Владе Републике Српске јесте да предлаже материјале, повлачи их или одгађа њихово разматрање за идућу сједницу", појаснио је Стевандић.

Он је додао да ће обавијестити посланике Народне скупштине када Влада Српске повуче овај приједлог закона, наводећи да ће прије почетка сутрашњег засједања парламента Српске бити одржан ад хок колегијум Народне скупштине.

"Када Влада повуче неки материјал ја обавијестим посланике, али ми ћемо имати колегијум у 9.30 часова. Увијек прије скупштине ми имамо неки мали ад хок колегијум", навео је Стевандић.

Приједлогом закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, који се по хитном поступку требао наћи на дневном реду сутрашње сједнице Народне скупштине, регулише се својина на тој имовини која служи као средство вршења и спровођења јавне власти, а користе је субјекти који врше ту власт од потписивања Дејтонског мировног споразума, наводи се у образложењу овог приједлога закона.  

Пратите нас и путем Вибера