Вриједност пројекта 100.000 КМ

Санкалиште са вјештачким снијегом отворено у Милићима

  • Извор: СРНА
  • 13.01.2024. 18:17

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић свечано је данас у Милићима пустио у рад санкалиште са топом за вјештачко осњежавање вриједности око 100.000 КМ који је донација Олимпијског центра "Јахорина".

Вишковић је рекао да је ово само почетак концепта који је осмишљен у Милићима и додао да је Влада Српске за ову локалну заједницу издвојила више од 300.000 КМ.

Он је изразио очекивање да ће новац који је дозначен општини Милићи бити довољан да се овај садржај у потпуности заокружи са трим стазом која ће са санкалишта доћи до спортског центра, клупама и расвјетом, гдје ће они који желе, моћи да шетају у освијетљеном дијелу, шумском амбијенту, боровој шуми.

"То је идеално, малтене што има Тара или неки други центар", додао је Вишковић. Вишковић је изразио наду да ће ово бити регионално санкалиште и да ће дјеца, захваљујући вјештачком снијегу, моћи да га користе и када отопли вријеме, односно у наредна два мјесеца.

"Санкалиште се налази на пет минута шетње од центра града. Има лед расвјету, што значи да ће моћи да се користи и у вечерњим часовима", рекао је Вишковић новинарима.

Он је истакао да санкалиште има најмодернији топ за осњежавање са компресором чија је вриједност близу 100.000 КМ и изразио захвалност Олимпијском центру "Јахорина" на донацији.

"Санкалиште је била добра идеја локалне заједнице коју сам прихватио", рекао је Вишковић.

Он је нагласио да о ономе ко у неком моменту обавља неку функцију најбоље говоре дјела.

"Данас смо грађанима општине Милићи поклонили овај садржај и надам се да ће сви њиме бити задовољни", рекао је Вишковић.

Он је напоменуо и да ће дио лифта бити заштићен да дјеца буду безбједна.

"Водиће се рачуна о свему и мислим да ће ово у будућности бити састајалиште многих Милићана, а надам се и многих људи из ове регије. Добио сам информацију да и данас овдје има људи из Братунца, Власенице и других мјеста и очекујем да ће се појавити људи из регије у пуно већем броју и то је сврха овог свега", нагласио је Вишковић. Предсједник Владе Републике Српске је рекао да му је жао што се појавила прича како ово не треба Милићима или је бацање пара, истичући да не може да сложи са таквим врстама оцјена.

"Новац треба уложити на добробит свих, а ако су дјеца и њихови родитељи задовољни, онда је то најпаметније уложено новац", додао је Вишковић.

Он је захвалио људима из фирме "Технометал" што су успјешно у кратком времену урадили овај посао и омогућили да у правом времену Милићи добију ово санкалиште.

"Надам се да ће сви искрени који имају потребу да овдје дођу исказати захвалност за овај пројекат у Милићима", рекао је Вишковић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: