ATV

Влада Српске

Шест милиона за одбрану од поплава и сузбијање посљедица афричке куге свиња

  • Извор: АТВ
  • 29.11.2023. 11:02

Близу шест милиона КМ биће издвојено за одбрану од поплава и сузбијање посљедица афричке куге свиња, одлучено је на данашњој сједници Управног одбора Фонда солидарности Републике Српске, саопштено је из Владе Српске.

"Управни одбор, са премијером Радованом Вишковићем на челу, одобрио је исплату 3,95 милиона КМ за санацију водопривредних објеката, с циљем заштите од поплава, док је за санирање поремећаја на тржишту и обнову свињског фонда издвојено два милиона КМ“, наведено је у саопштењу.

Како су навели, а према захтјеву "Вода Српске“, одобрених 3,95 милиона КМ намјеравају утрошити за сљедеће потребе: санацију клизишта заштитног водног објекта "Јабланица-Јурковица", клизишта на савском насипу (дионица: "Бајинци-устава на Матури" село Бајинци, општина Србац), клизишта на савском насипу (дионица: "Пумпна станица Орахова-Меморијални центар Градина"), санација обалоутврде на водотоку Мљечанице у селу Међеђа код Козарске Дубице, санација клизишта на савском насипу (дионица Мачковац), те санација клизишта на савском насипу (дионица "Млинарице 1" и "Млинарице 2").

"Истовремено, два милиона КМ биће утрошено за превазилажење посљедица афричке куге свиња, односно санирање поремећаја на тржишту и обнову свињског фонда. За провођење ове одлуке задужени су Фонд солидарности, Министарство финансија и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске“, стоји у саопштењу Владе Српске.

Пратите нас и путем Вибера