ATV

Peta redovna sjednica

Stevandić: Redovna sjednica Skupštine 26. septembra

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2023. 14:32

Peta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u utorak, 26. septembra, a na dnevnom redu bi trebalo da bude 21 tačka, izjavio je predsjednik Skupštine Nenad Stevandić.

Stevandić je nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine rekao novinarima da su prihvaćene inicijative na planu izmjene skupštinskog Poslovnika, kao i da se formira parlamentarni forum Srbije i Srpske na osnovu čega će biti ostvarena saradnja parlamentaraca dvije skupštine.

"Forum će činiti poslanici iz Republike Srpske i Srbije i trebalo da zasjeda dva puta godišnje. Odluke koje bude donosio biće proslijeđene na usvajanje u dvije skupštine što je veliki napredak na planu saradnje Srbije i Srpske" , rekao je Stevandić.

Кolegijum je na prijedlog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske usvojio i Zaključak o pokretanju inicijative za izmjenu Poslovnika Narodne skupštine, a dogovoreno je da svi poslanički klubovi, grupe i narodni poslanici svoje prijedloge za izmjenu Poslovnika dostave Službi Narodne skupštine u roku od 30 dana. 


Пратите нас и путем Вибера