ATV

Министар трговине и туризма

Шулић: Што јефтинији домаћи хљеб

 • Извор: СРНА
 • 12.02.2024. 13:53

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да је упоређивањем цијена 36 основних животних намирница утврђено да су производи широке потрошње знатно јефтинији у Српској у односу на те земље, те истакао да ће бити обезбијеђена што јефтинија цијена хљеба за грађане Српске.

Шулић је навео да ће Министарство у сарадњи са предсједником Владе Српске дорадити постојеће уредбе у области основних животних намирница, нафте и нафтних деривата, а посебно у области пекарских производа.

- Наш превасходни циљ јесте да обезбиједимо основни хљеб, народни или домаћи хљеб, што јефтинији за грађане Републике Српске и да испоштујемо уредбу коју имамо када је ријеч о маржи на основне животне намирнице – истакао је Шулић новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да је Министарство са Инспекторатом Српске у прошлој години урадило 5.826 контрола у области трговине и туризма.

- Изречено је отприлике 2,1 милион КМ казни у 2023. години. Имали смо 1.856 неуредних контрола – навео је Шулић.

Шулић је рекао да је новим Законом о угоститељству Републике Српске предвиђена категоризација угоститељских објеката и да су угоститељи дужни да се у вези с тим обрате локалној заједници.

Он је додао да је Законом предвиђен и Правилник о изгледу и садржају стандардних плоча за означавање категорије угоститељског објекта.

– Жеља нам је да ову додатну област туристичке понуде у Републици Српској, поготово овај дио сеоских домаћинстава, додатно унаприједимо и уредимо – рекао је Шулић.

Он је навео да ће у марту са власницима рафтинг кампова разговарати о новом правилнику о рафтерима.

Шулић је подсјетио да је Влада Српске донијела одлуку да се у наредним данима посредством Црвеног крста додијели 500 тона брашна социјално угроженим породицама.

– Након што подијелимо 500 тона брашна путем Црвеног крста у наредних неколико дана, најкасније двије до три седмице, подијелићемо и јавним кухињама које послују на подручју Републике Српске 30 тона брашна, што је отприлике довољно за шестомјесечне потребе тих јавних кухиња – рекао је Шулић.

Он је додао да ће одлуком Владе бити подијељено и 1.500 социјалних пакета социјално угроженим породицама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.