Savjetnik predsjednika Srpske

Tegeltija reagovao na saopštenje Savjeta za štampu: Iznosim sud, a ne vijest

  • Izvor: Srna
  • 18.11.2022.18:16

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Milan Tegeltija rekao je Srni da je Savjet za štampu i onlajn medije BiH lažnom viješću proglasio njegovu izjavu koja je po svom sadržaju vrijednosni sud, a ne vijest.

Tegeltija je reagovao na saopštenje Savjeta za štampu i onlajn medije BiH pod naslovom "Milan Tegeltija širi laži" u kojem je navedeno da on širi laži tvrdnjama da je novinarska zajednica propustila da u periodu od dekriminalizacije klevete pa do danas izvrši samoregulaciju novinarske profesije, te da je bilo više samoregulacije, danas se to ne bi moralo na drugi način regulisati.

"U ovom nemuštom i paušalno patetičnom saopštenju u stvari je najveći problem to da ovaj `regulator` medija lažnom viješću proglašava moju izjavu koja je po svom sadržaju vrijednosni sud, a ne vijest", ocijenio je Tegeltija, koji je bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Budući da to po svojoj suštini i formi nije vijest, Tegeltija kaže da onda ne može istinita, ni lažna, već je riječ o njegovoj vrijednosnoj procjeni toga šta je novinarska zajednica uradila.

"Činjenica da ovaj `regulator` ovakvim saopštenjem i tvrdnjom ne razaznaje osnovne pojmove u novinarstvu, govori samo po sebi kakva je samoregulacija novinarstva u BiH i koliko su kredibilne i ostale tvrdnje iz tog njihovog saopštenja", rekao je Tegeltija.

Savjet za štampu i onlajn medije u BiH ocijenio je kao lažnu vijest izjavu Milana Tegeltije da je novinarska zajednica propustila da u periodu od dekriminalizacije klevete pa do danas izvrši samoregulaciju novinarske profesije.

"Tvrdnje Milana Tegeltije, savjetnika Milorada Dodika, da je novinarska zajednica propustila da u periodu od dekriminalizacije klevete pa do danas izvrši samoregulaciju novinarske profesije, te da je bilo više samoregulacije, mi sad ne bismo došli u situaciju da to moramo na drugi način regulirati, su lažna vijest", naveli su iz Savjeta za štampu i onlajn medije BiH.

Tagovi: