Nova zdravstena ustanova

Trebinje: Krajem septembra pripremni radovi na izgradnji bolnice

  • Izvor: ATV
  • 20.08.2022.19:05

U septembru počinju pripremni radovi za izgradnju nove i moderne bolnice u Trebinju. Papirologija je završena i više smetnji nema, kaže Milorad Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH ističe da Vlada Srpske za ovaj projekat  izdvaja 128 miliona maraka. 

„Do kraja mjeseca biće završena parcelacija, biće izvršena prenamjena zemljišta iz poljoprivrednog u građevinskog kako bi se moglo pristupiti davanju građevinske dozvole i nastaviti dalje sa poslom. Ovo sve ukupno košta 128 miliona sa PDV-om“, izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH. 

To će biti savreman objekat,  namjera je da bolnica bude regionalni zdravstveni centar. Tim za izgradnju  zadovoljan kako sve ide. 

„Dobili smo danas sve povratne informacije da sve teče planiranom dinamikom,  da nema problema i da se do kraja septembra očekuje početak radova“, rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.  

„Radimo već i na kadru odnosno na potrebnim specijalizacijama i svega onoga što  planiramo za naredni period“, istakao je Alen Šeranić,  ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

„Bolnica će biti ja sam ubijeđen jedna od najsavremenijih i da ćemo da radimo na pripremi kadrova da budu pripremljeni za izazove savremene tehnologije“, izjavio je dr Predrag Peško, glavni konsultant za izgradnju bolnice.

U zdravstvo se mora ulagati, kaže predsjednik Vlade Republike Srpske. Radovan Višković napominje da se u kontinuitetu ulagalo u ovaj sistem širom Srpske. Trebinjska bolnica značiće cijeloj regiji. 

„Pogledajte naše investicije u taj zdravstveni sektor,  one su premašile milijardu maraka.  Mi smo svjesno išli na varijantu da ulažemo i da razvijamo“, naveo je Višković

Objekat trebinjske bolnice će se prostirati na površini od oko 17.000 metara kvadratnih, biće 490 parking mjesta a unutra 223 kreveta. Sve se gradi na lokaciji u naselju Pridvorci.