"Kao zmija noge"

Trivićka i dalje krije finansijere stranke: Nikome nije jasno zašto

  • Izvor: ATV
  • 26.05.2023. 19:20

Jelena Trivić i dalje krije finansijere stranke. Ne otriva izvore novca, iako je to obavezna po zakonu.

Iz Centralne izborne komisije nezvanično saznajemo da još nikakve informacije nisu dobili od Narodnog fronta. Trivićka izgleda čeka pet do 12, jer po Zakonu o finansiranju političkih stranaka ima rok za dostavljanje finansijskog izvještaja. 

“Rok za podnošenje izvještaja je 31.3. naredne godine i to u formi koju odobri Centralna izborna komisija. Takođe, političke stranke su dužne da čuvaju svoje finansijske izvještaje u roku od šest godina nakon podnošenja izvještaja. Finansijski izvještaji su javni dokumenti i političke stranke su dužne da ih objavljuju na svojoj web stranici”, kaže predsjednik Republičke izborne komisije Oliver Blagojević. 

Maja Fićović sa Kosova za ATV: Kfor na ulazu u Zvečan

Maja Fićović sa Kosova za ATV: Kfor na ulazu u Zvečan

Zašto Trivićka odbija da otrkije imena, to nikome nije jasno. Javnost interesuje odakle novac za prostor u centru grada, fotografa, vozača, vatromet i ostalo. Umjesto da otkrije ono što će svakako kad tad morati, Trivićka finansijere skriva kao zmija noge. 

“Da ne bih ugrozila te ljude, da ih ne bih dovela u neki vid opasnosti, da im se sutra neko ne bi svetio neću navoditi njihova imena. Ali mnogo je ljudi, pojedinaca, pa i privrednika i pojedinaca, koji žele da pomognu Narodni front”, rekla je predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić. 

Oni koji su joj preletjeli iz bivše stranke, poručuju da će sve informacije biti dostupne na stranici CIK-a. Ne otkrivaju kada. 

Skinute srpske zastave sa zgrade opštine Zvečan, Zubin potok i Leposavić

Skinute srpske zastave sa zgrade opštine Zvečan, Zubin potok i Leposavić

“Kako ne otrkivamo? Imaćete sve aposlutno transparentno”, kaže član Predsjedništva Narodnog fronta Dijana Ješić.

Na pitanje kada će to biti kaže:

"Imate na stranici CIK-a kao i sve političke stranke koje posluju u skladu za zakonom, o finansiranju političkih partija i sve ono što podnosimo CIK-u imaćete aposlutno dostupno. Znači imaćete ništa neće biti skirveno”.

Dok nezvanično ne postane zvanično, na listi finansijera mogao bi da se pojavi Dejan Slijepčević. Slijepčević je vlasnik komanije GAT, i ujak je SDS-ovog Vukote Govedarice. Informacije da Slijepčević stoji iza Narodnog fronta objavili su i bivši saborci Jelene Trivić.