ATV

UKC Republike Srpske

UKC: Pacijenti nemaju razloga za brigu

  • Извор: Агенције
  • 03.10.2021. 19:16

Kiseonik koji se koristi u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske više je nego zadovoljavajuće čistoće i kvaliteta i bez ikakvog sastava štetnih materija i pacijenti nemaju razloga za brigu, potvrđeno je danas iz te zdravstvene ustanove.

U saopštenju povodom objavljenog isječenog snimka izjave iz uključenja u "Dnevnik 2" RTRS-a direktora UKC Republike Srpske Vlade Đajića od 1. oktobra, iz te zdravstvene ustanove su naglasili da je riječ o izjavi izvučenoj iz konteksta u svrhu degradacije najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj i Đajića lično.

"Kao što je javnost već upoznata kiseonik koji se koristi u našoj ustanovi je više nego zadovoljavajuće čistoće i kvaliteta i bez ikakvog sastava štetnih materija, što je laboratorijska analiza i pokazala", navodi se u saopštenju.

Iz UKC-a dodaju da je poznato i da je Agencija za lijekove BiH 2017. godine donijela pravilnik za upotrebu termina medicinski kiseonik, a do tada se koristio samo termin kiseonik.

"Zaposleni u UKC-u Republike Srpske danonoćno rade veoma težak i odgovoran posao, a spinovanja i obrtanja teza pojedinih medija u zadnjih nekoliko dana o ovom pitanju ne donose ništa dobro ni medicinskim radnicima ni pacijentima koji su postali poligon za politička prepucavanja", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da su poslovodstvo UKC Republike Srpske i rukovodstvo Republike Srpske u svakodnevnom kontaktu i iznalaze rješenja za kontinuirano snabdijevanje kiseonikom. 

Тагови: