ATV

Najavljeno

UKC Republike Srpske zapošljava 50 učenika Medicinske škole

  • Извор: АТВ
  • 10.05.2022. 12:30

Pedeset učenika Medicinske škole biće primljeno u radni odnos u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić i pomoćnik generalnog direktora za zdravstvenu njegu Slađana Vranješ posjetiće sutra 11. maja Medicinsku školu u Banjaluci, uoči Međunarodnog dana medicinskih sestara 12. maja. Tom prilikom, biće upriličen sastanak sa poslovodstvom škole, a najaviće se i prijem 50 učenika koji su završili Medicinsku školu (medicinskih sestara /tehničara) u radni odnos u UKC Republike Srpske

Na ovaj način, kažu iz UKC-a, poslovodstvo najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, želi da podrži učenike ove škole kako bi se nastavio kontinuitet stabilnog zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj.

„Naš zadatak je da brinemo o mladim ljudima, budemo njihov vjetar u leđa i da ih zadržimo u zdravstvenom sistemu Republike Srpske. Oni će imati priliku da u našoj ustanovi usavrše svoja znanja i vještine i primijene ih kroz praktičan rad i brigu o pacijentima.  Moramo još više da radimo na osnaživanju ovog medicinskog kadra jer su medicinske sestre i tehničari, pored ljekara, nosioci zdravstvenog sistema Republike Srpske i najvažniji segment u liječenju i njezi pacijenata“, rekao je Đajić uoči posjete. 

Podsjećamo, Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se u znak sjećanja na datum rođenja Florens Najtingel, engleske bolničarke, reformatora sanitetske službe i osnivača prve škole za medicinske sestre.