Uvijek na raspolaganju republičkim i gradskim institucijama

"UKC Srpske neće biti žrtva laži i populističkih politika trenutnog gradonačelnika Banjaluke"

  • Izvor: ATV
  • 18.11.2021.14:08

"Najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj je uvijek bila i biće na raspolaganju svim republičkim i gradskim institucijama, ali neće biti žrtva laži i populističkih politika trenutnog gradonačelnika Banjaluke", saopšteno je iz UKC-a.

"Najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj je uvijek bila i biće na raspolaganju svim republičkim i gradskim institucijama u skladu sa nadležnostima. Žalosno je da trenutni gradonačelnik Banjaluke uvijek „trči“ iza nas imajući u vidu da  je Vlada Republike Srpske već izdvojila sredstva za sanaciju zgrade Maternitea i to je i nama i javnosti poznata informacija.

Ako gradonačelnik ima dodatnih pitanja, zašto preko medija, može nam se službeno obratiti i dobiti sve tražene informacije, a ne na ovaj način. Očigledno je da ga ne interesuju pacijenti, porodice pacijenata, niti zdravstveni radnici nego iskuljučivo njegova lična samopromocija.

UKC Republike Srpske broji 3.500 profesionalca koji brinu za živote i zdravlje 1.500 pacijenata na našim odjelima i još 2.500 onih kojima na dnevnoj bazi pružamo zdravstvenu uslugu. U najvećoj svjetskoj zdravstvenoj krizi ikada napadati planski i konstantno UKC Republike Srpske s ciljem da se devastira je u najmanju ruku neprijateljski čin prema građanima Republike Srpske. 

Era odgovaranja na izmišljotine je završena. UKC Republike Srpske odsad više nije pijun i neće biti žrtva laži i populističkih politika trenutnog gradonačelnika Banjaluke. Više ne učestvujemo. Grad Banja Luka nije vlasnik Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, ne učestvuje nijednom konvertibilnom markom, niti je gradonačelnik Stanivuković, ni njegova porodica ikada dala marku donacije za razliku od brojnih drugih. 

Preporučujemo mu da se bavi komunalnim problemima s kojima se grad susreće svaki dan od kad je on na čelu, te da javnosti obrazloži gdje 150 miliona KM kojim raspolaže. Nismo zaboravili činjenicu da je jedini gradonačelnik koji je zdravstvene radnike Banjaluke poslao na Ustavni sud kako bi izjegao plaćanje pomoći zdravstvenim radnicima od 500,00 KM koje je izglasala skupštinska većina Grada Banjaluke, a koje do dan danas nije isplatio. Takođe, ono što je još gnusnije je činjenica da je zbog političkih ambicija spreman da ugrozi zdravlje naših pacijenata i unese strah  izmišljajući nepostojeću aferu sa kiseonikom.

Dok se druge države u regionu i svijetu bore da spasu zdravstveni sistem i stavljaju sve na raspolaganje i potrebe istih, trenutni gradonačelnik Banjaluke je uključio sve snage da uništi zdravstveni sistem i dovede do žrtava da bi na taj način došli na vlast na republičkom nivou. To je bolesno, strašno i veoma opasno", navodi se u saopštenju UKC-a.