Саопштено

Успјешних 500 хируршких захвата од отварања кардиохирургије на УКЦ Српске

 • Извор: АТВ
 • 07.06.2024. 12:50

Од отварања Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци која ће сутра обиљежити двије године рада успјешно је изведено више од 500 кардиохируршких захвата.

Из УКЦ-а је саопштено да су операције изведене уз подршку Института за кардиоваскуларне болести Дедиње и Института за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици, а прва је урађена 6. јуна 2022. године.

- Ове операције укључују хируршку реваскуларизацију миокарда, оперативно лијечење валвуларних болести срца, те најновије методе хируршког лијечења срчане слабости - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да су из УКЦ-а поносни на постигнућа, а посебно на чињеницу да је морталитет испод један одсто.

- Становницима Републике Српске обезбиједили смо врхунску здравствену услугу у нивоу европских и свјетских центара. Наши пацијенти на ове сложене захвате не одлазе у иностранство, смањени су трошкови породица пацијената, као и трошкови Фонда здравственог осигурања Републике Српске - наглашава се у саопштењу УКЦ-а.

Из ове здравствене установе додају да настављају са набавком најсофистицираније опреме, едукацијом кадра широм Европе и унапређивањем услуга, а све с циљем пружања што боље здравствене заштите пацијентима.

У саопштењу се наводи да је Универзитетски клинички центар Републике Српске највећа здравствена установа у Српској која је од доласка пословодства, на челу са Владом Ђајићем забиљежила значајне искораке у свом пословању.

- Интензивно и без предаха ради се на томе да УКЦ Републике Српске добије статус најсавременијег и најмодернијег клиничког центра у региону. Томе у прилог говори и чињеница о успјешних двије године рада наше Клинике за кардиохирургију - истиче се у саопштењу.

Клиника за кардиохирургију УКЦ-а Републике Српске отворена је 11. септембра 2022. године.

Из УКЦ-а су најавили да ће сутра бити обиљежене двије године рада Клинике за кардиохирургију, прве такве клинике у Републици Српској.

Пратите нас и путем Вибера

 • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 18:20 Чаролија Републике Српске (еп.04)

  ''Чаролија Републике Српске (еп.04)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

 • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.