Požrtvovanost i profesionalnost

Uspješno završena dva vazdušna medicinska transporta

 • Izvor: Srna
 • 16.02.2023. 15:26

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske i danas su još jednom pokazali svoju požrtvovanost i profesionalnost uspješno izvršivši dva vazdušna medicinska transporta.

Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić rekao je Srni da je danas u jutarnjim časovima 50-godišnji pacijent Z.R, čija je dijagnoza respiratorna insuficijencija /zatajenje pluća/ trasnportovan pod potpunim monitoringom iz bolnice u Istočnom Sarajevu u UKC na dalje liječenje.

"Odmah nakon slijetanja, tim je upućen ponovo u Istočno Sarajevo odakle je izvršen transport pacijenta D.K. /57/ za Beograd. Pacijent sa dijagnozom povreda kičme, transportovan je u Beograd radi dalje dijagnostike i liječenja, pošto je riječ o osiguraniku Fonda zdravstva Republike Srbije", izjavio je Kusturić.

Pripadnici Helikopterskog servisa i medicinsko-tehničko osoblje i dalje predano i profesionalno nastavljaju sa izvođenjem operacija vazdušnog medicinskog transporta obezbeđujući građanima Republike Srpske najbolju medicinsku uslugu i najbrži transport u regionu.

Od početka godine do danas pripadnici Helikopterskog servisa i medicinski tim UKC-a Republike Srpske izvršili su sedam vazdušno medicinskih transporta.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.