ATV

Željeznice Republike Srpske

Uvedeno transportno ograničenje saobraćanja vozova, velika oštećenja na prugama

  • Извор: АТВ
  • 19.07.2023. 22:28

Željeznice Republike Srpske uvode transportno ograničenje u teretnom i putničkom željezničkom saobraćaju na pojedinim pravcima, zbog tehničkih problema i oštetećenja na željezničkoj infrastrukturi, izazvanih snažnim vremenskim neprilikama i izuzetno jakim udarima vjetra u većem dijelu Republike Srpske i BiH.

U skladu sa tom odlukom, područja na koja se odnosi transportno ograničenje u okviru saobraćanja  vozova su: svi granični prelazi gde prevozni put uključuje dionice pruge Šamac – Doboj - gr. Maglaj, Srpska Kostajnica - Banjaluka i Doboj - Petrovo Novo.

Kada je u pitanju putnički saobraćaj Željeznice Republike Srpske su na relacijama koje su za sada pod transportnim ograničenjem, na dionicama Doboj - Petrovo Novo i Doboj – Stanari za svoje putnike obezbijedile alternativni prevoz autobusima.

Snažno nevrijeme pogodilo Kozarsku Dubicu, Teslić, Kostajnicu i Šamac

Snažno nevrijeme pogodilo Kozarsku Dubicu, Teslić, Kostajnicu i Šamac

Ovakvo transportno ograničenje u željezničkom saobraćaju Željeznica Republike Srpske stupa na snagu odmah 19.07.2023. godine i važiće do daljeg, odnosno dok se ne steknu uslovi za redovno funkcionisanje željezničkog saobraćaja na ovim pravcima.

Snažno nevrijeme napravilo velike štete na prugama Srpske

Nakon što su posljedice jučerašnjeg nevremena na mreži pruga Željeznica Republike Srpske, tokom današnjeg dana uspješno sanirane, novo snažno nevrijeme oko 18 časova i 20 minuta praćeno jakim udarima vjetra, kišom i ledom napravilo je velike probleme željezničarima.

Na kontaktnu mrežu na ulazu u stanicu Doboj jak vetar oborio je stablo topole, što je uzrokovalo prekid u napajanju. 

Olujni vjetar rušio stabla u Modriči

Olujni vjetar rušio stabla u Modriči

Kontaktna mreža na području stanice Šamac takođe je oštećena jakim udarima vjetra koji je na kontaktnu mrežu nanosio i krovne konstrukcije sa obližnjih objekata. 

Uništen je krov stanične zgrade u Šamcu.

Kontaktna mreža na koju su pale dvije topole, oštećena i na području mjesne zajednice Kožuhe kod Doboja.

U Ljeskovim Vodama prugu je zatvorilo stablo koje je vetar oborio. 

Vjetar rušio drveće: Nevrijeme protutnjalo kroz Bijeljinu

Vjetar rušio drveće: Nevrijeme protutnjalo kroz Bijeljinu

Sve nadležne ekipe Željeznica Republike Srpske su na terenu, sagleda se šteta i preduzimaju aktivnosti na otklanjanju i saniranju posljedica na željezničkoj infrastrukturi, izazvanih usljed vremenskih nepogoda.


Пратите нас и путем Вибера