Састанак у Бањалуци

Велика очекивања од форума мађарских и српских привредника

 • Извор: АТВ
 • 03.04.2024. 19:12

Делегација Мађарске на челу са Виктором Орбаном и Петером Сијартом поново долази у Бањалуку. Велика су очекивања, а посебно је важан Економски форум. Српска са Мађарском има интензивну сарадњу и до сада је много уложено у домаће пољопривреднике, али ту се неће стати.

"Имамо спознају и то се већ зна о веома динамичној привредној активности саме Мађарске. Разговарамо о сарадњи у области енергетике, веома квалитетној, треба рећи да то у значајном обиму кореспондира", каже предсједник Српске Милорад Додик.

План је оснаживање осам привредних грана у Српској, међу којима је енергетски и финансијски сектор. Ова сарадња резултат је пријатељских односа Додика и Орбана, а важна је и у политичком и у економском аспекту. 

"Својим доласком подржава политику прије свега предсједника Додика и политику Владе Републике Српске. Ми ћемо имати практично састанке на бази привредних субјеката из Републике Српске који су заинтересовани за одређене категорије, односно одређене представнике из Мађарске", каже министар привреде и предузетништва Републике Српске.

"Дипломатска офанзива коју предсједник Додик има у задње вријеме, показује се јако добра и на економском плану. Јако је важно и са политичког и са економског плана", каже Денис Шулић, министар трговине и туризма Републике Српске.

Према најавама, мађарски званичници допутоваће сутра у поподневним часовима, а главни састанци отпочеће у петак ујутру. Ова посјета само је још један доказ да Мађарска осим што у Републици Српској види партнера, пружа јој подршку и  на међународном путу.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  'Емисија: Бизнис клуб

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.