Ministar finansija

Vidović: Naredne sedmice počinje sanacija savskog nasipa u Srpcu i Gradišci

 • Izvor: Srna
 • 10.03.2023. 15:42

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović najavila je danas da bi naredne sedmice trebalo da započne sanacija savskog nasipa u Srpcu i Gradišci za šta će biti izdvojeno više od tri miliona KM.

"To se mora hitno uraditi s obzirom na oštećenja i klizišta na nasipu", rekla je Vidovićeva.

Vidovićeva i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić razgovarali su danas u Srpcu sa rukovodstvom opštine. 

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je da je danas sa rukovodstvom opštine Srbac dogovoreno i da će sigurno biti realizovano da u ovoj godini u poljoprivredu u ovoj lokalnoj zajednici bude uloženo pet miliona KM.

Minić je rekao da je na današnjem sastanku izvršena analiza svih podsticajnih mjera koje su urađene u sektoru poljoprivrede u ovoj opštini.

"U posljednje tri godine imali smo distribuciju sredstava na području opštine Srbac u iznosu od 2,17 miliona KM, a već u 2022. godini 2,7 miliona", rekao je Minić novinarima poslije sastanka kojem je prisustvovala i ministar finansija Zora Vidović.

Minić je podsjetio da je danas raspisan javni poziv za kapitalne investicije koji će trajati do 10. aprila, te je pozvao sve poljoprivredne proizvođače da se prijave kako bi iskoristili sredstva iz agrarnog budžeta Srpske.

Vidovićeva je rekla da će Vlada nastaviti ulaganje u poljoprivredu, privredu i u razvoj infrastrukutre u opštini Srbac.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da je na današnjem sastanku sa dva resorna ministra potvrđeno da se nastavlja rješavanje svih prioritetnih problema vezanih za poljoprivredu u ovoj opštini.

"Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo su u proteklih nekoliko godina izdvojili milione maraka za rješavanje problema u poljoprivredi na području ove opštine, a odnosilo se na sanaciju savskog nasipa, krčenje i košenje kanalske mreže, te za sanaciju crpnih stanica", rekao je Dragosavljević.

Nakon sastanka u zgradi opštine, resorni ministri su posjetili drvoprerađivačku firmu "Tatkom" 

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.