ATV

Предсједник Владе Републике Српске

Вишковић-Мировић: Реализовати пројекат научно-технолошког парка у Бањалуци

 • Извор: АТВ
 • 12.02.2024. 15:15

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је у Новом Саду са предсједником Покрајинске владе Војводине Игором Мировићем, а потом су обишли и Научно-технолошки парк.

Вишковић је рекао да ће са руководством ове установе разговарати о њиховим искуствима и помоћи у развоју Научно-технолошког парка у Бањалуци.

- Посебно је важно веза између образовних институција парка, а и привреде. Ја имам жељу да на неки начин ово пресликамо у Бањалуку да повежемо наше факултете да повежемо нашу привреду са парком који ће бити изграђен у Бањалуци - истакао је Вишковић.

Вишковић је истакао да је сарадња Републике Српске са Србијом и Војводином, на историјском максимуму.

- Данас смо највише разговарали о могућности да моји сарадници из Научно технолошког-парка у Новом Саду којег смо управо обишли помогну у реализацији једног важног пројекта изградње Научно-технолошког парка у Бањалуци. И да помогну са искуствима и знањима и свим оним што смо прошли да бисмо дошли до ове фазе у којој се научно-технолошки парк данас налази - истакао је предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.