ATV

Премијер Српске

Вишковић сутра у Бриселу

 • 04.12.2023. 16:05

Премијер Републике Српске Радован Вишковић присуствоваће сутра у Бриселу политичком форуму на високом нивоу између ЕУ и БиХ, наведено је у саопштењу Владе.

На овом форуму учествоваће и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

У Бриселу ће сутра бити одржан други политички форуму на високом нивоу о европским интеграцијама БиХ на којем би требало да буде ријечи и о напретку на испуњавању 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије.

Портпарол Делегације ЕУ и Канцеларије специјалног представника ЕУ у БиХ Фердинанд Кениг рекао је за Срну да ће форуму претходити састанак страначких лидера из БиХ са комесаром за сусједство и проширење Оливером Вархељијем.

"Други политички форум на високом нивоу одржаће се под предсједавањем Вархељија и предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто", прецизирао је Кениг.

Он је навео да су на форум позвани чланови Заједничког колегијума Парламентарне скупштине БиХ, предсједници клубова посланика и делегата, замјеници предсједавајуће Савјета министара, директор Дирекције за европске интеграције, предсједници влада Републике Српске и Федерације БиХ (ФБиХ), као и премијери десет кантона и градоначелник Брчко дистрикта.

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер уручио је 8. новембра предсједавајућој Савјета министара Борјани Кришто извјештај Европске комисије о БиХ за ову годину у којем се условно препоручује почетак преговора за чланство.

Европска комисија предложила је у октобру да БиХ буде додијељен кандидатски статус за пријем у ЕУ.

Пратите нас и путем Вибера

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:00 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.