Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: U Tursku dolazi tim iz Banjaluke sa višegodišnjim iskustvom

 • Izvor: Srna
 • 07.02.2023.11:33

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da danas u Tursku iz Banjaluke odlazi tim sastavljen od 22 pripadnika koji imaju višegodišnje iskustvo u spasavanju iz ruševina i da svi oni imaju licence i sertifikate.

"Imamo u sastavu Civilne zaštite takvih 80 ljudi, u Tursku iz sastava Civilne zaštite ide njih 18", rekao je Višković.

Višković je poslanicima u Narodnoj skupštini pojasnio da u Tursku da pomognu idu 22 pripadnika specijalističkog tima za traganje i spasavanje iz ruševina Republičke uprave civilne zaštite Srpske, od kojih je 18 u stalnom radnom odnosu u Civilnoj zaštiti, a četvorica su van Civilne zaštite.

On je naveo da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponudio pomoć Turskoj koju su pogodili razorni zemljotresi, te odbacio navode poslanika Liste "Za pravdu i red" Nebojše Vukanovića da u Tursku odlaze nekvalifikovana lica.

Višković je dodao da se pri zapošljavanju asistenata na javnim univerzitetima Srpske gleda, prije svega, prosjek ocjena, znanje i kriterijumi, te da se postupa u skladu sa zakonom. 

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.