Mandatar

Višković: Unapređenje položaja boraca neprikosnovena obaveza i nove Vlade Srpske

  • Izvor: ATV
  • 30.11.2022.13:26

Konstantno unapređenje položaja boraca i svih drugih kategorija proisteklih iz proteklog rata ostaje neprikosnovena obaveza i opredjeljenje i nove vlade Republike Srpske, rekao je mandatar Radovan Višković nakon konsultacija sa delegacijom Boračke organizacije Srpske.

"Višković je upoznao predstavnike BORS-a i drugih, srodnih organizacija sa programskim načelima buduće vlade, ističući da će i buduća vlada, kao što je činila i aktuelna, u ovoj kategoriji vidjeti partnera sa kojim će zajedno raditi na daljem poboljšavanju njihovog položaja", poručeno je u saopštenju. 

U saopštenju se dodaje da su ppredstavnici BORS-a i drugih organizacija proisteklih iz proteklog rata iznijeli niz otvorenih pitanja sa kojim se suočava ova populacija, te izrazili očekivanje da će, u partnerstvu sa budućom vladom, raditi na rješavanju svih problema. 

Tokom sastanka, predstavnici BORS-a i drugih organizacija proisteklih iz proteklog rata iznijeli su niz otvorenih pitanja sa kojim se suočava ova populacija, te izrazili očekivanje da će, u partnerstvu sa budućom vladom, raditi na rješavanju svih problema. 

Pored BORS-a, u konsultacijama su učestvovali i predstavnici: Organizacije starješina Vojske Republike Srpske, Udruženja “Veterani“, Udruženja amputiraca, Republičke organizacije porodica zarobljenih i nestalih boraca i civila, Udruženja žena žrtava rata, te Saveza udruženja civilnih žrtava rata.