Staša Košarac

Vlast u Srpskoj ne priznaje Šmita, on ostaje nelegitiman

  • Izvor: Srna
  • 24.09.2022.18:42

Član Predsjedništva SNSD Staša Košarac izjavio je da institucije Republike Srpske i njihovi predstavnici ne priznaju njemačkog građanina Kristijana Šmita kao visokog predstavnika i da taj stav ostaje nepromijenjen.

- Šmit se umiješao u predizbornu trku u Republici Srpskoj i stao u zaštitu PDP-ove Јelene Trivić, izmišljajući da se sastao sa organima vlasti u Srpskoj. To je plod njegove mašte, a ne realna situacija - rekao je Košarac za Srnu, komentarišući Šmitovu tvrdnju da ima kontakt sa organima u Republici Srpskoj.

Košarac je naglasio da se Šmit lažno predstavlja kao visoki predstavnik, te nema legitimitet jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

- Niko u vlasti Republike Srpske ne priznaje Šmita, niti se sastaje i komunicira s njim. Šmit kaže da ne želi da govori o odnosu sa Miloradom Dodikom. Naravno da ne želi, jer takav odnos ne postoji - poručio je Košarac.

On je podsjetio da jedini s kim se Šmit sastaje i ko ga priznaje su PDP i njihove nade i uzdanice Јelena Trivić i Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, Šmitu bi očito odgovaralo da je PDP-ov kadar na čelu institucija Srpske, jer se međusobno podržavaju i prihvataju.

- Mi ne želimo da budemo dio te priče i naš stav je da Šmit nema pravo da se upliće u bilo kakve odnose unutar Republike Srpske i BiH generalno. To važi i za izbornu kampanju. Šmit je ovdje turista i nema legitimitet da bude dio bilo kojeg procesa, pa ni izbornog - istakao je Košarac.

To, dodao je on, ne mogu niti će promijeniti očigledne simpatije Šmita i čelnika PDP-a.

- Šmit ostaje nelegitiman i tačka. Neka njegov izbor bude "zelena" Јelena Trivić. Građani Republike Srpske biraju iskusnog Milorada Dodika - zaključio je Košarac.

Tagovi: