Poslanik SNSD u PD PS BiH

Vulić: Nisam znala da je Šarović ekspert i za lijekove

  • Izvor: Srna
  • 15.10.2021.20:12

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da nije znala da je Mirko Šarović ekspert za lijekove i medicinska sredstva ali je, valjda, nakon pet godina sarajevske vlasti to postao sveznajući neznalica i advokat interesnih grupa.

Mirko Šarović osuđuje takozvane “napade” samo kad je u pitanju neko iz njegove sfere interesovanja. Nije Aleksandar Zolak, niti Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH “sveta krava”, pa da je svačiji rad predmet kritike i rasprave osim njih – istakla je Vulićeva.

Ona je sugerisala Šaroviću da ne naziva napadom raspravu i traženje da svako radi svoj posao i ne šteti Srpskoj.

Vulićeva je rekla da Šarović objasni preostalom članstvu svoje stranke SDS koga “brani” i od čega, jer je svima ostalim u Republici Srpskoj potpuno jasno.

– U redu je, Mirko Šaroviću, shvatili smo da ste eksponent jačanja institucija BiH. U redu je shvatili su i stranci poruku da ste Vi taj na kojeg mogu da računaju – poručila je Vulićeva.

Vulićeva kaže da Mirko Šarović ili nije gledao materijale koji dolaze za sjednice Parlamentarne skupštine ili svjesno i namjerno zamajava javnost.

– Podsjetiću ga da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH 2019. i 2020. godine dobila mišljenje s rezervom od Kancelarije za reviziju institucija BiH koja je Agenciji skrenula pažnju da nije donesen Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, da su uočene slabosti i nedostaci u postupku javne nabavke nadogradnje softvera za medicinska sredstva i niko hapšen nije – podsjetila je Vulićeva.

Takođe, dodala je ona, odluka o popisu esencijalnih lijekova u BiH još nije upućena u proceduru ka Savjetu ministara.