Poslanik SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Rukovodstvo BHRT-a u lovu na one koji iznose činjenice

  • Izvor: Srna
  • 22.11.2021.10:06

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da dok se slavi Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir, rukovodstvo BHRT organizuje lov na one koji su napisali činjenice.

Vulićeva je ocijenila da treba tražiti odgovornost rukovodstva BHRT-a da li oni poštuju i provode Opšti okvirni sporazum za mir i ko su oni da tumače ustavnopravni poredak?

"Predlagala sam da se formira posebna komisija koja bi se bavila stanjem i predlaganjem rješenja u BHRT ali, nažalost, izostala je entitetska podrška iz Federacije BiH mom prijedlogu, te on nije usvojen. Bila je to šansa za razgovor i mogući dogovor, a sada se vidi da sam bila u pravu", navela je Vulićeva.

Reagujući na jučerašnje saopštenje BHRT-a u kojem, kako kažu, nije istinita vijest Novinske agencije Republike Srpske - Srna o godišnjici zaključenja Dejtonskog mirovnog sporazuma u dijelu u kojem je navedeno da je tada "stvorena državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta Republika Srpska i FBiH koji su potpisnici svih aneksa", Vulićeva je naglasila da je Novinska agencija Republike Srpska - Srna profesionalan, objektivan i medij svih naroda.

"Urednici i zaposleni u Srni pišu isključivo istinu, potkrijepljenju činjenicama i zato ne moraju pred istražne organe. Medij, kakav je BHRT koji u BiH finansiraju Bošnjaci, Srbi, Hrvati i ostali najmanje je medij po mjeri svih građana", ukazala je Vulićeva.

Imajući u vidu da BHRT izvještava samo po osnovu instrukcija političkog Sarajeva i SDA, rekla je Vulićeva, jedino ispravno rješnje je da se status ove RTV kuće promijeni i postane sarajevska kantonalna televizija.

"Direktor te medijske kuće je već dokazao da je najbolji u jednostranoj i jednonacinalnoj uređivačkoj politici", poručila je Vulićeva.


Tagovi: