ATV

Prioritet rekonstrukcija infrastrukture

Željeznice Srpske proslavile slavu

  • Извор: АТВ
  • 12.05.2023. 19:19

Plate više od 1.940 zaposlenih redovne, dugovanja izmirena, brojke od početka godine pozitivne. U takvoj atmosferi Željeznice Srpske proslavljaju slavu. Priotrtet u periodu koji dolazi je, kažu, u tom preduzeću, rekonstrukcija infrastrukture, kako bi se smanjili troškovi održavanja.

"Željznice su pozicionirane na dva koridora - koridor Ploče Beograd a i sto tako važeći koridor, koridor VC koji bi u narednom periodu trebalo da dođe do svoje revitalizacije i rekonstrukcije“, rekao je v.d. generalnog direktora ŽRS Slađan Jović. 

U toku je izrada projektne dokumentacije za 98 km dionice koridora VC - Šamac - Doboj - Rječica. Traže se kreditori, kao i za rutu koja vodi ka istoku Srpske. 

Na tijelu nesrećne djevojke nema vidljivih povreda - nije silovana

Na tijelu nesrećne djevojke nema vidljivih povreda - nije silovana

"Takođe ruta 9A od Doboja do Zvornika nam je jedan od priorteta. Svjetska banka, EIB , Evropska banka za obnovu i razvoj su zainteresovane. U toku su razgovori oko podrške“, kaže pomoćnik ministar za željeznički, vazdušni i vodni saobraćaj Vesna Vožni.

Uporedo sa planovima obnavljanja pruga, nastavlja se i posao resrukturisanja preduzeća. Toga su svjesni i radnici pa se ne žale na visinu plata. 

"Odluke o visini plate donosi Svjetska banka. Mi sigurno nismo zadovoljni, ali to je tako pošto smo u restrukturianju“, kaže Zlatko Marin, Sindikat STD.

Sjetili su se i onih koji više nisu s njima. Tokom rata stradalo je više od 300 željezničara. 

ATV u posjedu dokumenta: Šta piše u Nacrtu zakona o spoljnim poslovima BiH?

ATV u posjedu dokumenta: Šta piše u Nacrtu zakona o spoljnim poslovima BiH?

“Svake godine se trudimo da odamo počast. To je najmanje što možemo”, kaže Duško Anić iz boračke organizacije ŽRS.

Služen je pomen kod centralnog spomenika ispred zgrade uprave Željeznica. Kolege, predstavnici sindikata i uprave željeznica, kao i resornog minsitarstva i grada Doboja, položili su vijence. 

Pratite nas i putem Vibera!