Po receptu poznatih

Brena dijetom skinula 17 kilograma, ali se mnogi odlučuju za hiruršku intervenciju

  • Izvor: zena.blic
  • 05.08.2022.09:03

Javne ličnosti ne biraju sredstva kako bi zauvijek bili u top formi. Njihova stalna pojavljivanja na televiziji, fotografisanja za magazine i snimanje spotova podrazumjeva sjajnu figuru bez vidljivih viškova.

Pjevačica Lepa Brena uspjela je da smrša za šest meseci 17 kilograma i liniju zaista dovede do savršenstva.

"Ujutru sam obično jela jedno ili dva jajeta. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je obično bila nekakva posna supa bez masnoće i rezanaca. U stvari to je bila voda u kojoj se samo barilo povrće, a ne kuvalo do besvesti, pa da ne dobijete niti jedan vitamin iz cele priče. Tu je obavezno bilo i neko meso, koje je bilo na grilu ili je bilo kuvano. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa, uz salatu", rekla je svojevremeno Brena za „Blic ženu“. Njenim stopama išla je i pjevačica Ana Bekuta, koja je zbog motivacije i rada na sebi odlučila da se otarasi viškova.

Koncept je podrazumijevao da je pjevačica imala dnevno pet obroka, tri glavna i dve užine, da je jela striktno na tri sata, da nije koristila so, da je kao začine upotrebljavala biber i kurkumu i to uvijek zajedno, da je hranu spremala na maslinovom ulju, a krompir izbacila iz jelovnika, da je svakog dana pila 1,5 litara vode i dosta čaja od rastavića, kao i da je konzumirala mliječne proizvode bez laktoze zbog alergije. Ključan dio Anine dijete bilo je crveno bobičasto voće kojim je započinjala dan, ali i ostale vrste voće sa niskim glikemijskim indeksom (poput kivija) koje smanjuju želju za slatkišima i drže pod kontrolom nivo šećera u krvi.

"Četvrtak je bio detoks dan koji je počinjao standardnim doručkom, a onda sam na svaka tri sata jela ili lubenicu ili ananas. Za tri meseca je otišlo 12 kilograma, ali je posle išlo malo sporije. Otprilike, dva i po do tri kilograma mjesečno", ispričala je Ana za “Blic ženu“.

Jedna od najkomentarisajinih transformacija svakako je ona koju je napravila pevačica Ana Nikolić. U javnosti se šuškalo kako je smršala više od 50 kilograma, ali da je za to zaslužna operacija želuca. Međutim, Nikolićeva je ove navode oštro demantovala.

"Dragi moji, da konačno stavim tačku na sve spekulacije – za moj gubitak kilograma i sadašnju figuru zadužene su isključivo tablete za mršavljenje, u kombinaciji sa treningom, kod kuće i kod mame u studiju", napisala je Ana na društvenim mrežama.

U posljednje vreme se mnogi poznati hvale kako su uspeli za jako kratko vreme da skinu veliki broj kilograma. Među njima su fotograf Dejan Milićević, pevač Darko Lazić i pjevačica Indira Aradinović Indi. Oni su se odlučili za novi trend, smanjivanja i operacije želuca.

"Probao sam sve žive dijete i tablete za mršavljenje, ali sve je imalo jo-jo efekat i kilogrami su mi se vraćali. Išao sam i kod najboljih nutricionista na Balkanu, ali pomoći nije bilo. Imao sam 143 kilograma i zbog toga su me bolela kolena i teško sam ustajao. Kuma mog druga uradila je operaciju smanjenja želuca i kada sam video njene rezultate, odlučio sam se i ja na taj korak", rekao je Dejan za “Blic” i dodao:

"Morao sam pet dana pred operaciju da jedem laganu hranu. Ceo zahvat trajao je oko dva sata i zahvaljujem se osoblju bolnice koje je sve vreme vodilo brigu o meni", rekao je on pa nastavio:

"Nakon operacije sam nedelju dana jeo samo supice, pio vodu i čajeve. Zatim sam prešao na pasiranu hranu, a sada sam već počeo normalno da se hranim", kazao je poznati fotograf.

Slična situacija je bila i kod pevača Darka Lazića, koji je takođe smanjio želudac i izgubio preko 20 kilograma.

"Do juče sam smeo samo supu procijeđenu, četiri kašike i to je kraj. A od juče kašice za bebe. Zamišljam da je kašica slaninica", dodao je nedavno pevač.

I pjevačica Indi je jedna u nizu koja je u odlučila da smanji želudac, ali njene komplikacije su bile na ivici života i smrti. Pevačica se borila sa brojnim problemima, ali iz svega je izašla kao borac.

"Ja sam riješila da brzo i lako rešim svoj problem, tako što ću otići pod nož i nažalost, desilo se da je od prve operacije krenulo sve onako komplikovano… Prošla sam jedan ozbiljan vid borbe za život. Svaka hirurška operacija nosi svoje posljedice i opasnost, ja spadam u najkomplikovaniju situaciju, koja se meni desila… Desila se povreda pankreasa. Pankreas, svi znamo da je najvažniji organ, da je najviše potreban… On je počeo da pravi problem u organizmu, da kači slezinu koja se upalila i koja se tokom druge operacije morala odstraniti. Dakle, ja nemam jedan organ više u sebi! Što se želuca tiče, nemam više sliv želuca, nego kombinaciju sliva i bajpasa… A bajpas rade samo ljudi koji su ekstremno ugojeni i kojima ekstremno treba da skidaju kilograme, tako da je važno samo bilo da se ja spasim u tom momentu", ispričala je Indi u emisiji „Amig Show“.

Na internet sajtu jedne privatne beogradske klinke koja radi operaciju želudca, može se pročitati kako komplikacije nakon operacije nisu nimalo naivne.

"Komplikacije do kojih može doći su infekcija (može doći do curenja sadržaja iz preostalog dela želuca što dovodi do peritonitisa), krvarenje, duboka venska tromboza i posledično plućna embolija. Može doći do pojave kamenja u žučnoj kesici i razvoja anemije ili osteoporoze zbog neadekvatne apsorpcije hranljivih sastojaka", piše na sajtu klinike.

Cena ovog poduhvata iznosi od 2.200 do 6.000 evra, u zavisnosti od toga koja se metoda primenjuje.