Najuticajniji izvođač na Jutjubu

Ceca za godinu dana na ovaj način zgrne 100.000 evra, a da prstom ne makne

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 23.10.2021.11:53

Ceca Ražnatović rekorder je u Srbiji kada je riječ o zaradi od pregleda pjesama na platformi Jutjub, pa je od 2012. godine, kako se navodi, zaradila toliko da može da kupi osam luksuznih stanova u Beogradu.

Naime, folk zvijezda je prva koja je na Jutjubu premašila milion pretplatnika, što joj je zbog reklama na pomenutom kanalu dodatno podiglo zaradu.

Tako, na godišnjem nivou. Ceca inkasira oko 100.000 evra, a da ne radi baš ništa novo.

- Kad su u pitanju pjevači, Ceca je prva skupila milion pratilaca. To dodatno utiče na zaradu, pa zajedno s pregledima na godišnjem nivou uzme ozbiljan novac. Jutjub na kraju svake godine isplaćuje izvođače jer je tako lakše nego da se novac prebacuje svakog mjeseca. Ceca na pjesmama ima u prosjeku od 10 do 40 miliona pregleda, zbog čega drži rekord na našim prostorima. Najslušanija pjesma na njenom kanalu je "Trepni", koja do danas ima 76 miliona pregleda. Najviše se slušaju novi albumi, a nedavno je tim administratora okačio i stare pesme i video-snimke sa gostovanja iz raznih emisija - priča izvor i nastavlja:

- Svi koji uđu na Cecin kanal mogu da slušaju pjesme od početka njene karijere, pa sve do posljednjeg albuma, koji je snimila, a hit je i snimak sa pevačicine svadbe, koji je pregledan više od dva miliona puta. Video koji je snimljen 1995, kada su se Ceca i pokojni Željko Ražnatović Arkan vjenčali, među klipovima je koji se najviše komentarišu.

Ceca od svog Jutjub kanala ima čistu zaradu jer ni sa kim ne dijeli prihode.

Određeni iznos navodno daje samo ljudima koji vode njene društvene mreže.

- Ceca nije potpisivala ugovore ni sa jednom produkcijom za razliku od većine estradnjaka, pa ni s kim ne mora da dijeli prihod. Jutjub nesponzorisanim kanalima kakav je Cecin zaradu isplaćuje u celosti jednom godišnje, kada se sve obračuna. Zbog velike popularnosti pevačica je dobila dodatne ponude za posao, pa na svom kanalu pušta i reklame s obzirom na veliku posjećenost. Ceca u javnosti do sada nije željela da priča na ovu temu, već je u jednom intervjuu samo istakla da o svačijem radu govore brojke kada je u pitanju publika na koncertima, kao i pregledi pjesama - zaključuje izvor za pulsonline.

Ceca: Najdominantnija sam

Pjevačica je prije nekoliko dana otkrila i da je nedavno dobila zlatnu ploču od Jutjuba jer ima najviše pregleda na toj platformi.

- Najdominantnija sam na Jutjubu, imam skoro dvije milijarde pregleda kao pojedinac i na to sam veoma ponosna. Publika bira svog izvođača i koga će da sluša. Na moje pjesme dnevno klikne od 600.000 do 800.000 ljudi - objasnila je.

(Telegraf)