Pjevač se snašao

Darku Laziću trajno oduzeli vozačku, on našao način da dobije novu

  • Izvor: Kurir
  • 03.03.2023.12:32

Pjevaču Darku Laziću je 2013. godine vozačka dozvola trajno oduzeta zbog više saobraćajnih prekršaja koje je tada napravio, ali sada je našao caku i polagao u inostranstvu.

Kako prenosi "Kurir", u tome mu je pomogao menadžer koji inače vodi brigu o njegovom životu i karijeri. 

On je navodno u Češkoj regularno pohađao školu za vozače i zvanično dobio dokument da je u stanju da upravlja motornim vozilom. 

Navodi se i da je odmah kupio automobil marke BMW X5, čija cijena se s kompletnom opremom, kad su polovni automobili u pitanju, kreće i do 50.000 evra.

Lazić je prije nekoliko godina doživio saobraćajnu nesreću koja ga je umalo koštala života. Nakon što se nekoliko mjeseci borio za život, folker nije krio da i dalje voli da ludački vozi kola, pa se i na svom Instagram profilu često hvalio snimcima na kome se jasno vidi da automobilom juri skoro 200 km/h.

Iako spada u grupu visokorizičnih vozača, koji ne vode računa o saobraćajnim propisima, on je po svaku cijenu želio da sjedne za volan.

"Darkova jedina želja posljednjih godina je bila da reguliše vozačku dozvolu. Konačno je to riješio. Većina prekršaja koje su mu pripadnici MUP pisali je za brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među najveće kazne kad je saobraćaj u pitanju. U manjem procentu su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jednu koju je dobio jer nije želio da otkrije ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrovano vozio i bez adekvatne dozvole", rekao je neimenovani izvor za pomenuti portal.

Ovim povodom oglasio se direktor Komiteta za bezbjednost saobraćaja Damirom Okanovićem i otkrio da li je Darkov potez, da vozačku dozvolu stekne u inostranstvu, legalan.

"Državljanin Srbije koji ima prebivalište u Srbiji ima pravo da upravlja vozilom s vozačkom dozvolom izdatom u stranoj državi ukoliko ista ta država priznaje naše vozačke dozvole. Međutim, to pravo ističe poslije dvanaest mjeseci od dana ulaska na našu teritoriju. U tom periodu lice ima mogućnost da inostranu vozačku dozvolu zamijeni za domaću, ako je isti takav postupak moguć u toj državi prema licu koje je položilo vozački ispit u Srbiji. Takvom licu se ne mogu izreći kazneni poeni jer se to može samo onome ko ima srpsku vozačku, ali može mu se izreći mjera zabrane upravljanja na teritoriji Srbije", objasnio je stručnjak.

Darko je i tokom karantina pravio brojne saobraćajne prekršaje.

U Bogdatiću je 28. marta vozio bez vozačke dozvole dok je trajao policijski čas te su ga nadležni organi sproveli na sud. Zatim ga je 29. aprila 2020. godine saobraćajna policija zaustavila u mjestu Subotište kod Brestača. Vozio je svoj "Porše Panamera" bez vozačke dozvole.

Darko je tada dao izjavu za medije povodom vožnje tokom policijskog časa.

"Tačno je da sam zakasnio, nakon policijskog časa, zakasnio sam 15-20 minuta zato što sam imao probleme sa kolima, a to da sam vozio - nisam, vozio je moj prijatelj... Ovo je prava istina. Platiću kaznu, jer sam okasnio", rekao je tada Lazić, a navodno je morao da plati po 100.000 dinara za svaku kaznu. Ukupno 200.000 dinara.

U maju 2021. godine imao je saobraćajnu nesreću u blizini Beograda. Nezgoda se dogodila oko 20 časova i 30 minuta, u mjestu Prhovo koje se nalazi između Pećinaca i Šimanovaca.

Kako su mediji tada pisali, u toku vožnje mu je pukla guma pa je udario u banderu koju je i srušio tom prilikom. Darko je srećom prošao bez ozbiljnijih povreda, dok je automobil skroz uništen.

Tagovi: