Nakon što ga je Karleuša prijavila

Duško Tošić se konačno oglasio: Čekaću da vjetar prođe pored mene

  • Izvor: Blic
  • 10.01.2022.08:33

Nakon što je pjevačica Jelena Karleuša 7. januara na Božić prijavila supruga Duška Tošića da ju je tukao, bivši fudbaler prvo je dobio zabranu prilaska supruzi u trajanju od 48 sati, a zatim je Prvi osnovni sud donio odluku da mu se zabrana prilazak i komunikacije sa Karleušom produžio na još 30 dana.

Tošić se sinoć ovim povodom na svom Instagram profilu prvi put obratio javnosti saopštenje i indirektno rekao da nije bio nasilan prema Jeleni Karleuši.

– Poštovani pratioci, prijatelji i pripadnici medija. Obično ne volim da se obraćam ovim povodom pošto smatram da moje ime, lik i djelo treba da bude vezano isključivo za sportsku priču i dobra humana djela. Ispratio sam šta većina medija objavljuje i zato sam primoran da se obratim na ovaj način.

– Kao što možete da vidite da sam svuda predstavljen kao nasilnik i u svakom naslovu sam ja lošija strana. Prvi sam od onih koji ne podržavaju nasilje i nikad se time nisam služio. Ljudi koji poznaju mene, znaju da sam ja čovjek koji se uvijek trudi da bude gospodin ma gdje bio i šta god radio. Zato hoću da znate da ću i ovog puta ostati dosljedan sebi, čekaću da vjetar prođe pored mene – napisao je Duško u saopštenju.

Ono što je specifično u ovom saopštenju i što Duško praktikuje već tri godine, od kako ga je Jelena prvi put prijavila policiji za psihičko maltretiranje i uvrtanje ruke, ali i od kako je u medije isplivala njena ljubavna afera sa Tošićevim kolegom Ognjenom Vranješem, a to je da Duško u javnosti ne spominje ime svoje supruge, a praktičan primjer toga je i ovo njegovo obraćanje u kom spominje dvije strane, ali ne piše ime svoje supruge Jelene Karleuše.

Takođe, pored toga što ne spominje njeno ime, on na svom Instagram profilu nije okačio nijednu fotografiju na kojoj je njegova žena ni sama, niti sa njim.

Za sav taj period od tri godine, Duško Tošić u medijima i preko društvenih mreža pričao i bavio se svojom karijerom, putovanjama, luksuznim odmorima, ali i ponosno pokazivao koliko su porasle i koliko je ponisan na svoje kćerke.

Podsjetimo, na mjesto okršaja 7. januara došla je plicijska patrola koja je ustanovila da je Tošić, navodno, najprije pljunuo Jelenu, a zatim je ošamario toliko jako da joj je posjekao lice. Da se napad tako odigrao potvrdilo je i dvoje svjedoka, članova porodice – Jelenin brat Marko i njena tetka Danijela, sestra majke Divne.

Jelena je odbila ljekarsku pomoć, a nije htjela ni da podnese prijavu protiv Duška. Skoro istovjetno kao prije dvije godine, kada je policiji prijavila da je Tošić psihički maltretira i da joj je zavrnuo ruku. On je tada sve odlučno negirao i tvrdio da su se svađali jer imaju nesuglasice u braku.

Policajci zbog ozbiljnosti slučaja ipak nisu htjeli da sve ostane na ovome. Insistirali su da Jelena i Duško odu u policijsku stanicu Savski venac kako bi dali izjave, ali pjevačica je kroz suze kategorički to odbijala.

Dežurni zamjenik Prvog osnovnog tužioca je naložio da se obavi razgovor sa prijavljenim Duškom Tošićem i svjedocima koji su prisustvovali nasilju, poslije čega bi izvršio procjenu rizika o eventualnom nasilju u porodici.

U policijsku stanicu Savski venac najprije je došao advokat Nebojša Perović, branilac Duška Tošića. Perović je izjavio da njegov klijent nije kriv.

– Nikakvog nasilja nije bilo, ne postoje elementi nikakvog nasilja. Svi koji ga znaju, znaju da je on porodičan čovjek i ugledni sportista – rekao je Perović.

Na pitanje da je bilo šamara odgovorio je da je “dovoljno sve rekao” i da “nema ništa drugo da komentariše”.

– Nemamo ovlašćenje da govorimo o detaljima postupka. Ne bismo dalje detaljisali na tu temu – rekao je Perović.

Poslije advokata Perovića je u policiju došao i prvi svjedok, Jelenin brat Marko, koji je prisustvovao navodnom napadu. Marko je prvi napustio policijsku stanicu poslije saslušanja, a uskoro za njim i Jelenina tetka Danijela.

Tošić je u policijsku stanicu došao nešto kasnije i na saslušanju je potvrdio da je došlo do svađe između njega i Karleuše, ali je rekao da ni do kakavog nasilja nije došlo. Tvrdio je da je šokiran što je Jelena uopšte tako nešto prijavila policiji.

– Nisam udario Jelenu, nisam je ni pipnuo, jedino je istina da smo se raspravljali. Dugo smo u braku, ja sam posvećen muž i otac. Najteže mi pada što umjesto da sam danas sa djecom i da u svojoj kući provodim praznik, u situaciji sam da sjedim u policijskoj stanici zbog prijave supruge. Šokiran sam ovim što mi se dešava, ne mogu da shvatim šta me je snašlo – rekao je Tošić inspektorima.

Saslušanju su prisustvovali i njegovi advokati Nebojša Perović i Nikola Premović. Poslije uzimanja iskaza i izvršenih procjena od strane policijske stanice, Dušku Tošiću je izrečena hitna mjera zabrane prilaska i komuniciranja sa Jelenom Karleušom u trajanju od 48 sati, a zatim mu zabranu prilaska i produžili, piše Blic.