Глумац

Џорџ Клуни о Бајдену: Одустани од кандидатуре, то је мишљење свих

  • Извор: Агенције
  • 10.07.2024. 19:23

Амерички глумац и присталица Демократске странке Џорџ Клуни позвао је данас америчког предсједника Џоа Бајдена да одустане од кандидатуре за реизбор.

Клуни је у чланку Њујорк тајмса навео да воли Бајдена, али је оцијенио да би Демократска странка изгубила предсједничку трку, као и сваку контролу у Конгресу са Бајденом као кандидатом.

– Ово није само моје мишљење. Ово је мишљење сваког сенатора и члана Конгреса и гувернера с којима сам разговарао насамо – истакао је Клуни, пренио је АП.

Нови кандидат за предсједника

Клуни је рекао да би Демократска странка требало да изабере новог кандидата за предсједника на својој конвенцији сљедећег мјесеца, сматрајући да би странка на тај начин придобила бираче.

САД ће распоредити хиперсонично оружје у Њемачкој

САД ће распоредити хиперсонично оружје у Њемачкој

Бајден се већ суочава са повећаним притиском унутар своје странке да се повуче из трке за реизбор за предсједника након што је доживио дебакл током телевизијске дебате са републиканским предсједничким кандидатом Доналдом Трампом прошлог мјесеца, пренио је портал Хил.

Бајден је рекао да намјерава да остане у трци и у понедјељак је поново одбацио позиве да одустане у писму демократама у Конгресу, позивајући их да се уједине иза његове кандидатуре.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: